Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Blåskjellsuppe med estragon

Oppskrift på Blåskjellsuppe med estragon

Estragon er mitt favorittkrydder til skalldyr, og når du har laget denne blåskjellsuppen skjønner du hvorfor.

Tidsbruk 35 minutter
Inneholder 14 ingredienser
Handlet 208 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Blåskjell

0,8 stk Løk
1,1 dl Hvitvin
0,8 ts Tørket timian
1,5 fedd Hvitløk
0,2 dl Olivenolje
0,8 kg Blåskjell

Suppe

0,4 ts Malt hvit pepper
0,4 ss Sitronsaft
1,9 dl Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,8 stk Purre
3 ts Frisk estragon
0,4 ss Maizena
1,1 dl Fløte

Tilbehør

3 skive Brød

Del vår Blåskjellsuppe med estragon oppskrift


Slik lager du Blåskjellsuppe med estragon

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place

Trinn 2

Trinn 2

Ha skjellene i kaldt vann. Kast skjell som er knuste eller flyter opp. Skjell som er åpne og som ikke lukker seg når du banker lett på dem, må også kastes. Børst skjellene og ta bort skjegget.

Trinn 3

Trinn 3

Finhakk løk og hvitløk og fres i olje i en stor kasserolle sammen med timian.

Trinn 4

Trinn 4

Ha i skjellene og tilsett hvitvin. Sett på lokk og kok opp. La skjellene dampe i 3-4 minutter; kast de som ikke har åpnet seg.

Trinn 5

Trinn 5

Ta blåskjellinnmaten ut av skjellene og sett til side.

Trinn 6

Trinn 6

Ha fløte, vann, pepper og sitronsaft i kraften og kok opp.

Trinn 7

Trinn 7

Jevn med maizena utrørt i litt vann. Smak suppen til med sitronsaft og evt. litt salt.

Trinn 8

Trinn 8

Kjør suppen jevn med stavmikser og sil den.

Trinn 9

Trinn 9

Kok den opp sammen med purre kuttet i små terninger. Tilsett så de rensede blåskjellene og la de bli gjennomvarme uten at det koker. Smak til med frisk, hakket estragon. Server suppen med godt brød.

Serveringsforslag

Denne suppen kan gjerne lages med fiskekraft og tilsettes laks i terninger istedenfor blåskjell


Dra ned i kalender