Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Blåskjellgryte
Fri for gluten

Oppskrift på Blåskjellgryte

En norsk vri på klassikeren moules-frites som består av blåskjell og pommes frites. Her kokes potetene og blandes i gryten, slik at du får med deg all den gode smaken fra kraften.

Tidsbruk 25 minutter
Inneholder 10 ingredienser
Handlet 541 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Blåskjellgryte

1 pose Råkost med purre, Bama
1 stk Sjalottløk
1 kg Blåskjell
300 g Poteter, løsvekt
2 dl Kremfløte
0,5 stk Sitron
1 dl Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype Salt
1 klype Pepper
2 ss Smør

Del vår Blåskjellgryte oppskrift


Slik lager du Blåskjellgryte

Trinn 1

Kok potetene så vidt møre og skjær dem i skiver.

Trinn 2

Vask skjellene, kast skjell som er åpne og som ikke lukker seg når du banker lett på dem.

Trinn 3

Finhakk sjalottløken og fres den i smør i en vid kasserolle. Ha i blåskjellene, råkostblandingen, vann og presset sitron og sett på lokk. Kok opp og damp skjellene noen minutter til de åpner seg. Kast de som ikke har åpnet seg. Tilsett fløten, rist litt på kasserollen så alt blander seg og varm opp. Smak til med salt og pepper. Vend forsiktig inn potetskivene og server umiddelbart.

Serveringsforslag

Erstatt vann med hvitvin som tilsettes sammen med blåskjellene. Server gjerne gryten med kuttet gressløk.


Dra ned i kalender