Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Blåskjellgryte

Tidsbruk 25 minutter
10 ingredienser
554 planlagt
Blåskjellgryte
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
En norsk vri på klassikeren moules-frites som består av blåskjell og pommes frites. Her kokes potetene og blandes i gryten, slik at du får med deg all den gode smaken fra kraften.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 g
Poteter, løsvekt
1 kg
Blåskjell
1 stk
Sjalottløk
1 pose
Råkost med purre, Bama
0,5 stk
Sitron
2 dl
Kremfløte
2 ss
Smør
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene så vidt møre og skjær dem i skiver.

Trinn 2

Vask skjellene, kast skjell som er åpne og som ikke lukker seg når du banker lett på dem.

Trinn 3

Finhakk sjalottløken og fres den i smør i en vid kasserolle. Ha i blåskjellene, råkostblandingen, vann og presset sitron og sett på lokk. Kok opp og damp skjellene noen minutter til de åpner seg. Kast de som ikke har åpnet seg. Tilsett fløten, rist litt på kasserollen så alt blander seg og varm opp. Smak til med salt og pepper. Vend forsiktig inn potetskivene og server umiddelbart.

Serveringsforslag

Erstatt vann med hvitvin som tilsettes sammen med blåskjellene. Server gjerne gryten med kuttet gressløk.