Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Blåskjellgryte med tomat og squash

Tidsbruk 30 Minutter
12 Ingredienser
2 Planlagt
Blåskjellgryte med tomat og squash
Klikk og dra
til kalenderen
Fri for melk
På tide å løfte jern! Blåskjell er en super kilde til jern og andre viktige næringsstoffer. Denne delikatessen høstes året rundt og finnes i rikt monn langs hele Norskekysten. Blått til lyst – og perfekt sommermat..

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

2 dl
Middagsris

Blåskjellgryte

1 kg
Blåskjell
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater
0,5 stk
Sitron
1 stk
Squash
1 potte
Kruspersille
1 ss
Olivenolje
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken.

Trinn 2

Rens og skyll blåskjell, kast ødelagte skjell.

Trinn 3

Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Fres i litt olivenolje i ca. 3 minutter. Tilsett hermetiske tomater, vann, presset sitron, salt og pepper og kok til en tykk tomatsaus.

Trinn 4

Skjær squash i terninger og ha dem i tomatsausen sammen med blåskjellene. Sett på lokk og kok et par minutter til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Trinn 5

Dryss over hakket kruspersille før servering.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender