Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Blåskjellgryte med tomat og squash
Fri for melk

Oppskrift på Blåskjellgryte med tomat og squash

På tide å løfte jern! Blåskjell er en super kilde til jern og andre viktige næringsstoffer. Denne delikatessen høstes året rundt og finnes i rikt monn langs hele Norskekysten. Blått til lyst – og perfekt sommermat..

Tidsbruk 30 minutter
Inneholder 12 ingredienser
Handlet 2 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Blåskjellgryte

1 boks Hakkede tomater
3 fedd Hvitløk
1 kg Blåskjell
2 stk Løk
1 potte Kruspersille
1 stk Squash
1 dl Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,5 ts Salt
1 klype Nykvernet pepper
1 ss Olivenolje
0,5 stk Sitron

Ris

2 dl Middagsris

Del vår Blåskjellgryte med tomat og squash oppskrift


Slik lager du Blåskjellgryte med tomat og squash

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken.

Trinn 2

Rens og skyll blåskjell, kast ødelagte skjell.

Trinn 3

Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Fres i litt olivenolje i ca. 3 minutter. Tilsett hermetiske tomater, vann, presset sitron, salt og pepper og kok til en tykk tomatsaus.

Trinn 4

Skjær squash i terninger og ha dem i tomatsausen sammen med blåskjellene. Sett på lokk og kok et par minutter til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Trinn 5

Dryss over hakket kruspersille før servering.

Sunnhetsveilederen ™

Karbohydrater (55,4g) herav Sukkerarter (13g)
Fiber (5,9g)
Protein (15,6g)

Verdier er angitt pr. voksen person.

Se utfyllende informasjon

  • Karbohydrater (55,4g) herav Sukkerarter (13g) Fiber (5,9g) Protein (15,6g)

Verdiene som er oppgitt i Sunnhetsveilederen ™ gjelder ved publisering. Vi tar forbehold om at det kan oppstå avvik fra de oppgitte verdiene dersom leverandører endrer ingrediensenes vekt eller innhold. Les mer om Sunnhetsveilederen™ her.


Dra ned i kalender