Blåskjellgryte med tomat og squash

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
21 planlagt
Blåskjellgryte med tomat og squash
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
På tide å løfte jern! Blåskjell er en super kilde til jern og andre viktige næringsstoffer. Denne delikatessen høstes året rundt og finnes i rikt monn langs hele Norskekysten. Blått til lyst – og perfekt sommermat..

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

2 dl
Middagsris

Blåskjellgryte

1 kg
Blåskjell
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater
0,5 stk
Sitron
1 stk
Squash
1 potte
Kruspersille
1 ss
Olivenolje
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken.

Trinn 2

Rens og skyll blåskjell, kast ødelagte skjell.

Trinn 3

Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Fres i litt olivenolje i ca. 3 minutter. Tilsett hermetiske tomater, vann, presset sitron, salt og pepper og kok til en tykk tomatsaus.

Trinn 4

Skjær squash i terninger og ha dem i tomatsausen sammen med blåskjellene. Sett på lokk og kok et par minutter til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Trinn 5

Dryss over hakket kruspersille før servering.