Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Blåskjell i karri

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
410 planlagt
Blåskjell i karri
Legg oppskrift
i handlelapp
Vi er heldige som har så store mengder av gode blåskjell her i landet. Så det gjelder å bruke dem! Her har jeg laget en oppskrift med kokosmelk og karri; velg selv hvor sterk den skal bli når du har i chili.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Blåskjell

1,5 kg
Blåskjell

Saus

3 stk
Sjalottløk
3 fedd
Hvitløk
0,4 stk
Chilipepper
0,4 dl
Solsikkeolje
0,8 ss
Karri
2,3 dl
Kokosmelk
0,8 stk
Sitron
0,8 bunt
Vårløk

Tilbehør

3 skive
Loff

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Vask blåskjellene godt. Kast de som er helt åpne.

Trinn 2

Trinn 2

Sauter finhakket sjalottløk, hvitløk og rød chili i olje. Tilsett karri og rør godt om.

Trinn 3

Trinn 3

Ha i kokosmelk og blåskjell. Sett på lokk og dampkok (ca 5 min)til skjellene åpner seg godt.

Trinn 4

Trinn 4

Løft ut skjellene og ha dem i en bolle. Smak sausen til med sitron og evt. litt salt. Ha i rikelig med vårløk og hell sausen over skjellene. Server med loff.

Serveringsforslag

Kjør sausen med en stavmikser før du har i vårløk; på den måten blander alle smakene seg og du får en silkemyk saus.