Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Blåskjell i karri

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
403 planlagt
Blåskjell i karri
Klikk og dra
til kalenderen
Vi er heldige som har så store mengder av gode blåskjell her i landet. Så det gjelder å bruke dem! Her har jeg laget en oppskrift med kokosmelk og karri; velg selv hvor sterk den skal bli når du har i chili.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Blåskjell

1,5 kg
Blåskjell

Saus

3 stk
Sjalottløk
3 fedd
Hvitløk
0,4 stk
Chilipepper
0,4 dl
Solsikkeolje
0,8 ss
Karri
2,3 dl
Kokosmelk
0,8 stk
Sitron
0,8 bunt
Vårløk

Tilbehør

3 skive
Loff

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Vask blåskjellene godt. Kast de som er helt åpne.

Trinn 2

Trinn 2

Sauter finhakket sjalottløk, hvitløk og rød chili i olje. Tilsett karri og rør godt om.

Trinn 3

Trinn 3

Ha i kokosmelk og blåskjell. Sett på lokk og dampkok (ca 5 min)til skjellene åpner seg godt.

Trinn 4

Trinn 4

Løft ut skjellene og ha dem i en bolle. Smak sausen til med sitron og evt. litt salt. Ha i rikelig med vårløk og hell sausen over skjellene. Server med loff.

Serveringsforslag

Kjør sausen med en stavmikser før du har i vårløk; på den måten blander alle smakene seg og du får en silkemyk saus.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender