Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Blåskjell i karri

Oppskrift på Blåskjell i karri

Vi er heldige som har så store mengder av gode blåskjell her i landet. Så det gjelder å bruke dem! Her har jeg laget en oppskrift med kokosmelk og karri; velg selv hvor sterk den skal bli når du har i chili.

Tidsbruk 30 minutter
Inneholder 10 ingredienser
Handlet 402 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Blåskjell

1,5 kg Blåskjell

Saus

3 stk Sjalottløk
3 fedd Hvitløk
0,4 stk Chilipepper
0,4 dl Solsikkeolje
0,8 ss Karri
2,3 dl Kokosmelk
0,8 stk Sitron
0,8 bunt Vårløk

Tilbehør

3 skive Loff

Del vår Blåskjell i karri oppskrift


Slik lager du Blåskjell i karri

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Vask blåskjellene godt. Kast de som er helt åpne.

Tips og råd: "Mise en place"
Trinn 2

Trinn 2

Sauter finhakket sjalottløk, hvitløk og rød chili i olje. Tilsett karri og rør godt om.

Trinn 3

Trinn 3

Ha i kokosmelk og blåskjell. Sett på lokk og dampkok (ca 5 min)til skjellene åpner seg godt.

Trinn 4

Trinn 4

Løft ut skjellene og ha dem i en bolle. Smak sausen til med sitron og evt. litt salt. Ha i rikelig med vårløk og hell sausen over skjellene. Server med loff.

Serveringsforslag

Kjør sausen med en stavmikser før du har i vårløk; på den måten blander alle smakene seg og du får en silkemyk saus.


Dra ned i kalender