Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Blåbærgranité antioksidantsjokk!

Tidsbruk 30 minutter
6 ingredienser
136 planlagt
Blåbærgranité antioksidantsjokk!
Legg oppskrift
i handlelapp
Det skal mye til for at du finner en sunnere og bedre dessert enn dette! Blåbær er en av våre beste kilder til antioksidanter og får i denne utgaven en ekstra friskhet av grønne mynteblader. Det tar ikke mange minuttene å lage denne desserten, men den må forberedes før gjestene kommer.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Granité

45 g
Sukker
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
225 g
Frosne blåbær
0,8 pakke
Ferske blåbær

Topp med

0,8 kvist
Mynte
0,4 pakke
Blåbær

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp sukker og vann. Hell i de frosne blåbærene og la stå til det er tint. Knus bærene og sil av. Frys laken i en brødform eller lignende.

Trinn 3

Trinn 3

Nå kan vi lage granité – som er en enkel form for sorbet – hvor du ikke trenger ismaskin. Når massen har fryst skraper du på toppen med en gaffel slik at det danner seg ”snø”. Server i tøffe glass og topp med friske blåbær og mynte.