Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Blåbærgranité antioksidantsjokk!

Oppskrift på Blåbærgranité antioksidantsjokk!

Det skal mye til for at du finner en sunnere og bedre dessert enn dette! Blåbær er en av våre beste kilder til antioksidanter og får i denne utgaven en ekstra friskhet av grønne mynteblader. Det tar ikke mange minuttene å lage denne desserten, men den må forberedes før gjestene kommer.

Tidsbruk 30 minutter
Inneholder 6 ingredienser
Handlet 125 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Granité

3 dl Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,8 pakke Ferske blåbær
225 g Frosne blåbær
45 g Sukker

Topp med

0,8 kvist Mynte
0,4 pakke Blåbær

Del vår Blåbærgranité antioksidantsjokk! oppskrift


Slik lager du Blåbærgranité antioksidantsjokk!

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Tips og råd: "Mise en place"
Trinn 2

Trinn 2

Kok opp sukker og vann. Hell i de frosne blåbærene og la stå til det er tint. Knus bærene og sil av. Frys laken i en brødform eller lignende.

Trinn 3

Trinn 3

Nå kan vi lage granité – som er en enkel form for sorbet – hvor du ikke trenger ismaskin. Når massen har fryst skraper du på toppen med en gaffel slik at det danner seg ”snø”. Server i tøffe glass og topp med friske blåbær og mynte.


Dra ned i kalender