Hopp til innhold

Ytrefilet med potet- og sellerigrateng

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
229 planlagt
Ytrefilet med potet- og sellerigrateng

Ryddig rot? Jepp, spesielt i gratengsammeneheng. Med rotvekstene gratinert og lekkert plassert ved den saftige ytrefileten, kan familien samles for et av helgens hyggeligste høydepunkt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 pk
Ytrefilet av storfe ca 200 g Nordfjord
300 gr
Sellerirot
1 pk
Fløtegratinerte poteter Bama
150 gr
Hvitost REMA 1000
2 ss
Smør
1 ss
Rosmarin, tørket
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 160°C. Gni kjøttet inn med rosmarin, salt og pepper.

Trinn 2

Brun kjøttet i smør sammen med knuste hvitløksfedd. Ha det over i en ildfast form og sett et steketermometer i den tykkeste fileten.

Trinn 3

Etterstek i ovn til kjøttet har en kjernetemperatur på 55°C. Ta ut kjøttet og la det hvile. Skru ovnen opp til 200°C.

Trinn 4

Mens kjøttet stekes, skrell og kutt sellerirot i staver og kok dem møre i lettsaltet vann. Bland selleristaver med fløtepotetene. Ha det i en ildfast form og strø revet ost på toppen. Gratiner potet- og selleriformen på 200°C til osten er gyllen. Skjær kjøttet i skiver og server med potet og sellerigratengen.

Server gjerne med kokt brokkoli.