Ytrefilet med potet- og sellerigrateng
Ryddig rot? Jepp, spesielt i gratengsammeneheng. Med rotvekstene gratinert og lekkert plassert ved den saftige ytrefileten, kan familien samles for et av helgens hyggeligste høydepunkt.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 160°C. Gni kjøttet inn med rosmarin, salt og pepper.
-
Trinn 2
Brun kjøttet i smør sammen med knuste hvitløksfedd. Ha det over i en ildfast form og sett et steketermometer i den tykkeste fileten.
-
Trinn 3
Etterstek i ovn til kjøttet har en kjernetemperatur på 55°C. Ta ut kjøttet og la det hvile. Skru ovnen opp til 200°C.
-
Trinn 4
Mens kjøttet stekes, skrell og kutt sellerirot i staver og kok dem møre i lettsaltet vann. Bland selleristaver med fløtepotetene. Ha det i en ildfast form og strø revet ost på toppen. Gratiner potet- og selleriformen på 200°C til osten er gyllen. Skjær kjøttet i skiver og server med potet og sellerigratengen.
Server gjerne med kokt brokkoli.