Hopp til innhold

Ytrefilet med grillet hjertesalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
12 ingredienser
171 planlagt
Ytrefilet med grillet hjertesalat

Varm salat med cæsar-inspirert dressing og balsamicoglaserte rødbeter gir ytrefileten et både friskt og sødmefylt følge. Bruk steketermometer når du har kjøttet i ovnen!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Ytrefilet

800 gr
Ytrefilet
2 ss
Solsikkeolje

Hjertesalat

2 stk
Hjertesalat
4 ss
Olivenolje

Dressing

6 ss
Majones
60 gr
Parmesan
2 ss
Vann
0.5 fedd
Hvitløk

Rødbeter

4 ss
Balsamicoeddik
4 ss
Sukker
2 stk
Rødbeter

Topp med

1 ts
Revet sitronskall

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180C. Kok og skrell rødbetene. Skjær ytrefileten i fire og brun stykkene på høy varme i en stekepanne med litt solsikkeolje. Ha på salt og pepper og stek stykkene i ovnen i 8-10 minutter. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter. (Hvis du bruker steketermometer skal kjøttet ha 50C kjernetemperatur når de tas ut av ovnen. Det vil stige til 55C etter hvile.)

Trinn 2

Del hjertesalatene i to og stek dem på snittflatene i litt olivenolje. Ha på salt og pepper.

Trinn 3

Rør sammen majones, revet parmesan, vann og revet hvitløk til en smidig røre. Pensle dressingen på salaten og strø gjerne på litt ekstra parmesan.

Trinn 4

Kok opp balsamicoeddik og sukker. Skjær rødbetene i biter og vend inn balsamicodressingen. Smak til med litt salt.

Trinn 5

Del hvert av de fire kjøttstykkene i to og anrett på tallerkener sammen med grillet salat og glaserte rødbeter. Ha revet sitronskall over ved servering.