Ytrefilet med grillet hjertesalat
Varm salat med cæsar-inspirert dressing og balsamicoglaserte rødbeter gir ytrefileten et både friskt og sødmefylt følge. Bruk steketermometer når du har kjøttet i ovnen!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180C. Kok og skrell rødbetene. Skjær ytrefileten i fire og brun stykkene på høy varme i en stekepanne med litt solsikkeolje. Ha på salt og pepper og stek stykkene i ovnen i 8-10 minutter. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter. (Hvis du bruker steketermometer skal kjøttet ha 50C kjernetemperatur når de tas ut av ovnen. Det vil stige til 55C etter hvile.)
-
Trinn 2
Del hjertesalatene i to og stek dem på snittflatene i litt olivenolje. Ha på salt og pepper.
-
Trinn 3
Rør sammen majones, revet parmesan, vann og revet hvitløk til en smidig røre. Pensle dressingen på salaten og strø gjerne på litt ekstra parmesan.
-
Trinn 4
Kok opp balsamicoeddik og sukker. Skjær rødbetene i biter og vend inn balsamicodressingen. Smak til med litt salt.
-
Trinn 5
Del hvert av de fire kjøttstykkene i to og anrett på tallerkener sammen med grillet salat og glaserte rødbeter. Ha revet sitronskall over ved servering.