Ytrefilet med grillet hjertesalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Ytrefilet Ytrefilet med grillet hjertesalat

Ytrefilet med grillet hjertesalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
12 ingredienser
171 planlagt
Ytrefilet med grillet hjertesalat

Varm salat med cæsar-inspirert dressing og balsamicoglaserte rødbeter gir ytrefileten et både friskt og sødmefylt følge. Bruk steketermometer når du har kjøttet i ovnen!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Ytrefilet

800 gr
Ytrefilet
2 ss
Solsikkeolje

Hjertesalat

2 stk
Hjertesalat
4 ss
Olivenolje

Dressing

6 ss
Majones
60 gr
Parmesan
2 ss
Vann
0.5 fedd
Hvitløk

Rødbeter

4 ss
Balsamicoeddik
4 ss
Sukker
2 stk
Rødbeter

Topp med

1 ts
Revet sitronskall

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180C. Kok og skrell rødbetene. Skjær ytrefileten i fire og brun stykkene på høy varme i en stekepanne med litt solsikkeolje. Ha på salt og pepper og stek stykkene i ovnen i 8-10 minutter. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter. (Hvis du bruker steketermometer skal kjøttet ha 50C kjernetemperatur når de tas ut av ovnen. Det vil stige til 55C etter hvile.)

Trinn 2

Del hjertesalatene i to og stek dem på snittflatene i litt olivenolje. Ha på salt og pepper.

Trinn 3

Rør sammen majones, revet parmesan, vann og revet hvitløk til en smidig røre. Pensle dressingen på salaten og strø gjerne på litt ekstra parmesan.

Trinn 4

Kok opp balsamicoeddik og sukker. Skjær rødbetene i biter og vend inn balsamicodressingen. Smak til med litt salt.

Trinn 5

Del hvert av de fire kjøttstykkene i to og anrett på tallerkener sammen med grillet salat og glaserte rødbeter. Ha revet sitronskall over ved servering.