Vietnamesisk phở med ytrefilet | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Ytrefilet Vietnamesisk phở med ytrefilet

Vietnamesisk phở med ytrefilet

3.3 i snitt
Vietnamesisk phở med ytrefilet
Phở uttales «fa» og er en nordvietnamesisk spesialitet og street food-favoritt. Vanligvis blir kraften kokt på okse- eller kyllingbein - vår Phở er en litt forenklet variant som allikevel smaker fantastisk!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

850 gr
Pampas ytrefilet, REMA 1000
1 pose
Risnudler, 250 g, Santa Maria
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Lime
40 gr
Ingefær
1 pk
Vårløk
1 glass
Bønnespirer, REMA 1000
1 stk
Rød chili
1 kvist
Sitrongress
1 potte
Koriander
4 fedd
Hvitløk
1 klype
Hel muskatnøtt
3 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
3 stk
Kjøttbuljongterning (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)
1 stk
Kanel, hel
1 l
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del løken i to og kutt den i skiver. Skrell og kutt hvitløk og ingefær i skiver og skjær halvparten av chilien i fine ringer. Tørk av sitrongresset, del i to og bank stilkene godt.

  2. Trinn 2

    Varm opp solsikkeolje i en kjele og fres løken til den er blank. Tilsett muskat, ingefær, chili, sitrongress og hvitløksfedd og fres videre i ett minutts tid.

  3. Trinn 3

    Legg i buljongterningene og kanelstang og hell over kaldt vann. Kok opp og la buljongen trekke i ca. 5 minutter. Smak evt. til suppen med fiskesaus.

  4. Trinn 4

    Kok risnudler og skjær kjøttet i tynne skiver.

  5. Trinn 5

    Ha kokte risnudler i en bolle med bønnespirer, finsnittet vårløk, koriander og tynne skiver med kjøtt. Hell rykende varm kraft over og la kjøttet trekke i kraften mens du legger i ønsket garnityr. Press limesaft over suppen og dryss over frisk koriander og evt. finhakket chili.