Hopp til innhold

Vietnamesisk phở med ytrefilet

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
16 ingredienser
476 planlagt
Vietnamesisk phở med ytrefilet
Phở uttales «fa» og er en nordvietnamesisk spesialitet og street food-favoritt. Vanligvis blir kraften kokt på okse- eller kyllingbein - vår Phở er en litt forenklet variant som allikevel smaker fantastisk!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

850 gr
Pampas ytrefilet, REMA 1000
1 pose
Risnudler, 250 g, Santa Maria
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Lime
40 gr
Ingefær
1 pk
Vårløk
1 glass
Bønnespirer, REMA 1000
1 stk
Rød chili
1 kvist
Sitrongress
1 potte
Koriander
4 fedd
Hvitløk
1 klype
Hel muskatnøtt
3 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
3 stk
Kjøttbuljongterning (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)
1 stk
Kanel, hel
1 l
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Del løken i to og kutt den i skiver. Skrell og kutt hvitløk og ingefær i skiver og skjær halvparten av chilien i fine ringer. Tørk av sitrongresset, del i to og bank stilkene godt.

Trinn 2

Varm opp solsikkeolje i en kjele og fres løken til den er blank. Tilsett muskat, ingefær, chili, sitrongress og hvitløksfedd og fres videre i ett minutts tid.

Trinn 3

Legg i buljongterningene og kanelstang og hell over kaldt vann. Kok opp og la buljongen trekke i ca. 5 minutter. Smak evt. til suppen med fiskesaus.

Trinn 4

Kok risnudler og skjær kjøttet i tynne skiver.

Trinn 5

Ha kokte risnudler i en bolle med bønnespirer, finsnittet vårløk, koriander og tynne skiver med kjøtt. Hell rykende varm kraft over og la kjøttet trekke i kraften mens du legger i ønsket garnityr. Press limesaft over suppen og dryss over frisk koriander og evt. finhakket chili.