Hopp til innhold

Tagliata med ruccola og parmesan

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
654 planlagt
Tagliata med ruccola og parmesan

Ekte italiensk biffsnadder! Minner om carpaccio, men her er kjøttet stekt i kantene, skåret litt tykkere og dermed saftigere.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Bakte grønnsaker

2 stk
Paprika
400 gr
Poteter
3 fedd
Hvitløk
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Salat

1 pk
Ruccula
30 gr
Parmesan
2 ss
Sitron, saft
0.5 dl
Olivenolje

Kjøtt

1 ss
Timian, hakket
1 ss
Rosmarin, hakket
2 fedd
Hvitløk
600 gr
Entrecôte eller ytrefilet av storfe
1 ts
Salt
2 ss
Olivenolje
1 ts
Grovkvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 200 °C varmluft. Skjær paprika og poteter i skiver og bland med olivenolje, finhakket hvitløk, salt og nykvernet pepper. Legg grønnsakene på et stekebrett og bak i 15 minutter.

Trinn 2

Varm en stekepanne på medium til sterk varme og stek kjøttet 2-3 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i 10 minutter. Legg de bakte grønnsakene på et serveringsfat og vend inn ruccula.

Trinn 3

Mens grønnsakene bakes, steker du biffene. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir. Bland sammen salt, grovkvernet pepper, hakket hvitløk, hakket timian og rosmarin og olivenolje. Vend kjøttet i marinaden.

Trinn 4

Skjær kjøttet i ca. 1/2 cm tykke skiver og anrett på salaten. Drypp over kjøttkraft fra stekingen, olivenolje og presset sitron. Topp med høvlet parmesan.