Hopp til innhold

Hjemmelaget brun lapskaus

3.6 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
Hjemmelaget brun lapskaus
Lapskausen er en varm og velsmakende hverdagsfavoritt i mange hjem. Denne tradisjonsrike retten er enkel å lage og kan serveres både til hverdag og fest.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
200 gr
Sellerirot
1 pk
Grytekjøtt av storfe ca 600 g Nordfjord
400 gr
Poteter
1 stk
Purreløk
2 ss
Smør
1 terning
Kjøttbuljong
1 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær grytekjøttet i terninger og brun kjøttet godt i smør. Tilsett grovhakket løk og surr videre til løken har fått en fin brunfarge. Dryss over hvetemel for å jevne lapskausen.

Trinn 2

Hell på vann eller buljong til det dekker kjøttet. Kok opp og la det trekke i ca 1 time.

Trinn 3

Kutt gulrøtter, sellerirot og poteter i terninger. Skjær purreløk i skiver. Ha grønnsakene i gryten og kok til de er møre. Server lapskausen med flatbrød og smør.

Topp gjerne med finhakket persille.