Hopp til innhold

Beef Pasanda med ytrefilet

3.0 i snitt
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
243 planlagt
Beef Pasanda med ytrefilet

Stormogulens favoritt! Pasanda, som betyr “favoritten”, ble opprinnelig laget til de arabiske herskerne på det indiske subkontinentet. Denne retten finnes i ulike variasjoner – vi bruker møre biter av storfekjøtt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 pk
Ytrefilet av storfe ca 200 g Nordfjord
2 ts
Ingefær
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
4 dl
Middagsris REMA 1000
2 ss
Olivenolje REMA 1000
3 dl
Hønsebuljong
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Koriander malt
1 ss
Spisskummen
1 ts
Gurkemeie
1 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken. Hvis du tilsetter gurkemeie får du en fin gulfarge. Bland koriander, spisskummen, gurkemeie, pepper, kajennepepper, finhakket rødløk og hvitløk og revet ingefær i en bolle. Sett til side.

Trinn 2

Skjær kjøttet i biter og brun det i en gryte med litt olivenolje. Rør inn krydderblandingen og la det frese i ca. 1 minutt sammen med kjøttet.

Trinn 3

Tilsett finhakket tomat sammen med buljong og kok opp. La det småkoke under lokk i ca. 40 minutter. (Retten blir bedre jo lenger den koker!) Fjern lokket og la det småkoke i ytterligere 20 minutter til sausen begynner å tykne. Smak til med salt. Server med kokt ris.

Server med raita og cashewnøtter og gjerne frisk koriander.