Hopp til innhold

Tortilla med biff og salsa ranchera

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
218 planlagt
Tortilla med biff og salsa ranchera

En knallgod tortilla-variant med biffkjøtt. Tar litt tid å lage, men resultatet blir desto bedre. Provecho!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 pk
Mørbrad storfe ca 200 g Nordfjord
1 stk
Avokado
1 pose
Tortillas 6 stk REMA 1000
1 stk
Grønn chili
1 stk
Lime
4 stk
Tomat
3 stk
Løk
0.5 stk
Isbergsalat
6 fedd
Hvitløk
1 ts
Oregano, tørket
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Salsa Ranchera: Varm opp en tørr stekepanne og legg i skrelte løk delt i to (bruk 2/3 av løken), hele skrelte hvitløksfedd (bruk 2/6 av hvitløken) og hel chili. La det steke til alt er lett brent.

Trinn 2

Brun kjøttet, 1/3 av løken i skiver og knuste hvitløksfedd (bruk 3/6 av hvitløken) i olivenolje. Dekk med vann og kok opp. Skru ned varmen og la det trekke under lokk i 1,5 – 2 timer. Ta ut kjøttet og la det hvile. Riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Smak til med tørket oregano, salt og pepper.

Trinn 3

Ta dem ut og legg i hele tomater. Stek til skallet sprekker. kjør alt til en grov salsa. Smak til med salt, limejuice og litt olje.

Trinn 4

Guacamole: Avokado moses med gaffel og smakes til med finhakket hvitløk (bruk 1/6 av hvitløken), salt, kajennepepper og limesaft.

Trinn 5

Varm tortillas i en tørr stekepanne og legg på salsa ranchera, guacamole, kjøtt og snittet isbergsalat.