Sosekjøtt
Sosesøndag? Sosekjøtt er kanskje ikke like kjent som fårikålen, men denne fyldige tradisjonsretten fortjener definitivt sin plass blant de norske klassikerne.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær kjøttet i store terninger, løk i båter og finhakk hvitløk. Brun det i smør i en gryte. Rør inn hvitvinseddik, la det dampe ut og rør inn hvetemel. Tilsett hermetiske tomater, kjøttbuljong og laurbærblad mens du rører. La det småkoke under lokk i en times tid. Tilsett evt. litt mer vann hvis det trengs.
-
Trinn 2
Kok potetene. Skrell og skjær sellerirot og gulrøtter i biter, ha det i gryten og kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Server sosekjøttet med kokte poteter.
Timian gir en fin smak til gryten.