Hopp til innhold

Sosekjøtt

4.0 i snitt
Tidsbruk 75 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
374 planlagt
Sosekjøtt

Sosesøndag? Sosekjøtt er kanskje ikke like kjent som fårikålen, men denne fyldige tradisjonsretten fortjener definitivt sin plass blant de norske klassikerne.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Grytekjøtt
1 boks
Hermetiske tomater
1 stk
Løk
1 stk
Sellerirot
2 stk
Gulrøtter
600 gr
Poteter
2 stk
Laurbærblad
3 fedd
Hvitløk
3 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 ss
Hvitvinseddik
5 dl
Kjøttbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i store terninger, løk i båter og finhakk hvitløk. Brun det i smør i en gryte. Rør inn hvitvinseddik, la det dampe ut og rør inn hvetemel. Tilsett hermetiske tomater, kjøttbuljong og laurbærblad mens du rører. La det småkoke under lokk i en times tid. Tilsett evt. litt mer vann hvis det trengs.

Trinn 2

Kok potetene. Skrell og skjær sellerirot og gulrøtter i biter, ha det i gryten og kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Server sosekjøttet med kokte poteter.

Timian gir en fin smak til gryten.