Sosekjøtt | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sosekjøtt

3.5 i snitt
Sosekjøtt

Sosesøndag? Sosekjøtt er kanskje ikke like kjent som fårikålen, men denne fyldige tradisjonsretten fortjener definitivt sin plass blant de norske klassikerne.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Grytekjøtt
1 boks
Hermetiske tomater
1 stk
Løk
1 stk
Sellerirot
2 stk
Gulrøtter
600 gr
Poteter
2 stk
Laurbærblad
3 fedd
Hvitløk
3 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 ss
Hvitvinseddik
5 dl
Kjøttbuljong

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skjær kjøttet i store terninger, løk i båter og finhakk hvitløk. Brun det i smør i en gryte. Rør inn hvitvinseddik, la det dampe ut og rør inn hvetemel. Tilsett hermetiske tomater, kjøttbuljong og laurbærblad mens du rører. La det småkoke under lokk i en times tid. Tilsett evt. litt mer vann hvis det trengs.

  2. Trinn 2

    Kok potetene. Skrell og skjær sellerirot og gulrøtter i biter, ha det i gryten og kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Server sosekjøttet med kokte poteter.

Timian gir en fin smak til gryten.