Sosekjøtt med sopp | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Sosekjøtt med sopp

Sosekjøtt med sopp

Ingen vurderinger
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
167 planlagt
Sosekjøtt med sopp
Sobert sosekjøtt? O Vestland, Vestland – dette er fantastisk husmannskost fra Bergen. En sindig slektning av franske Bœuf Bourguignon, som tilberedes med en raus, rød burgundersaus.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

200 gr
Champignon
2 stk
Løk
2 stk
Gulrot
1 pk
Grytekjøtt av storfe ca 600 g Nordfjord
500 gr
Poteter
1 ss
Tomatpuré REMA 1000
1 boks
1 ss
Hvitvinseddik
4 fedd
Hvitløk
3 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 stk
Laurbærblad

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i store terninger. Grovhakk løk og hvitløk og skjær gulrot og sopp i skiver.

Trinn 2

Brun kjøttet i en gryte med smør. Ta det ut og stek deretter løk, hvitløk, gulrot og sopp. Legg kjøttet tilbake i gryten og rør inn tomatpuré og hvetemel.

Trinn 3

Tilsett laurbærblad, hermetiske tomater og vann (1 liter pr boks hakkede tomater). La det småkoke i minimum 1 time uten lokk. Smak til med litt eddik, salt og pepper. Server gryten med kokte poteter.

Tilsett gjerne litt timian, det gir en fin smak til gryten.