Sosekjøtt med sopp
Sobert sosekjøtt? O Vestland, Vestland – dette er fantastisk husmannskost fra Bergen. En sindig slektning av franske Bœuf Bourguignon, som tilberedes med en raus, rød burgundersaus.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær kjøttet i store terninger. Grovhakk løk og hvitløk og skjær gulrot og sopp i skiver.
-
Trinn 2
Brun kjøttet i en gryte med smør. Ta det ut og stek deretter løk, hvitløk, gulrot og sopp. Legg kjøttet tilbake i gryten og rør inn tomatpuré og hvetemel.
-
Trinn 3
Tilsett laurbærblad, hermetiske tomater og vann (1 liter pr boks hakkede tomater). La det småkoke i minimum 1 time uten lokk. Smak til med litt eddik, salt og pepper. Server gryten med kokte poteter.
Tilsett gjerne litt timian, det gir en fin smak til gryten.
Prøv også