Hopp til innhold

Sosekjøtt med sopp

Ingen vurderinger
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
167 planlagt
Sosekjøtt med sopp
Sobert sosekjøtt? O Vestland, Vestland – dette er fantastisk husmannskost fra Bergen. En sindig slektning av franske Bœuf Bourguignon, som tilberedes med en raus, rød burgundersaus.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

200 gr
Champignon
2 stk
Løk
2 stk
Gulrot
1 pk
Grytekjøtt av storfe ca 600 g Nordfjord
500 gr
Poteter
1 ss
Tomatpuré REMA 1000
1 boks
1 ss
Hvitvinseddik
4 fedd
Hvitløk
3 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 stk
Laurbærblad

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i store terninger. Grovhakk løk og hvitløk og skjær gulrot og sopp i skiver.

Trinn 2

Brun kjøttet i en gryte med smør. Ta det ut og stek deretter løk, hvitløk, gulrot og sopp. Legg kjøttet tilbake i gryten og rør inn tomatpuré og hvetemel.

Trinn 3

Tilsett laurbærblad, hermetiske tomater og vann (1 liter pr boks hakkede tomater). La det småkoke i minimum 1 time uten lokk. Smak til med litt eddik, salt og pepper. Server gryten med kokte poteter.

Tilsett gjerne litt timian, det gir en fin smak til gryten.