Sosekjøtt med rotgrønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok kjøttet i ca 90 minutter til kjøttet blir mørt. Det er viktig å passe på at det hele tiden er nok vann, kjøttet skal være dekket av væske under kokeprosessen så alt blir like mørt.
-
Trinn 2
Del kjøttet i passende terninger og brun det godt i smør i en dyp gryte. Vend inn 1 ss tomatpuré (per 600g kjøtt) og fres det lett sammen med kjøttbitene. Dryss over hvetemel og brun videre. Spe med vann (ca 9 dl per 600g kjøtt) og kok opp.
-
Trinn 3
Del gulrøtter, sellerirot og løk i biter. Brun grønnsakene og ha dem i gryten. La det koke videre i ca 20 minutter. Smak til med eddik, salt og pepper. Server med kokte poteter.
Server gryten med et dryss friske urter som f.eks. timian, gressløk eller persille. Ha gjerne laurbærblad i gryten når du koker opp kjøttet.