Sosekjøtt med rotgrønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Sosekjøtt med rotgrønnsaker

Sosekjøtt med rotgrønnsaker

3.6 i snitt
Sosekjøtt med rotgrønnsaker
Sosekjøtt er en deilig gryterett som passer for både store og små. Denne oppskriften er perfekt som søndagsmiddag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
500 gr
Poteter
2 stk
Gulrot
200 gr
Sellerirot
140 gr
Tomatpuré REMA 1000
1 pk
Grytekjøtt av storfe ca 600 g Nordfjord
4 ss
Hvetemel
3 ss
Smør
1 ss
Eddik 7% klar

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok kjøttet i ca 90 minutter til kjøttet blir mørt. Det er viktig å passe på at det hele tiden er nok vann, kjøttet skal være dekket av væske under kokeprosessen så alt blir like mørt.

  2. Trinn 2

    Del kjøttet i passende terninger og brun det godt i smør i en dyp gryte. Vend inn 1 ss tomatpuré (per 600g kjøtt) og fres det lett sammen med kjøttbitene. Dryss over hvetemel og brun videre. Spe med vann (ca 9 dl per 600g kjøtt) og kok opp.

  3. Trinn 3

    Del gulrøtter, sellerirot og løk i biter. Brun grønnsakene og ha dem i gryten. La det koke videre i ca 20 minutter. Smak til med eddik, salt og pepper. Server med kokte poteter.

Server gryten med et dryss friske urter som f.eks. timian, gressløk eller persille. Ha gjerne laurbærblad i gryten når du koker opp kjøttet.