Hopp til innhold

Provencegryte med potetstappe

3.6 i snitt
Tidsbruk 100 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
293 planlagt
Provencegryte med potetstappe

Denne gryteretten minner om daube – den klassiske, franske gryteretten med utspring i nettopp Provence. Varmer ekstra godt og smaker fabelaktig!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Gulrot
1 boks
1 pk
Grytekjøtt av storfe ca 600 g Nordfjord
200 gr
Champignon
1 pk
Potetstappe Bama
1 stk
Løk
1 stk
Sellerirot
1 ts
Oregano, tørket
4 fedd
Hvitløk
3 ss
Olivenolje REMA 1000
8 dl
Hønsebuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Del grønnsakene i grove biter. Brun kjøttet i en gryte med olje. Tilsett grønnsaker, hakket hvitløk og oregano og la det surre litt.

Trinn 2

Tilsett de hermetiske tomatene og hønsebuljongen. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 1,5 time. Smak til med salt og pepper. Tilbered potetstappen etter anvisning på pakken. Server den rykende varme gryten sammen med potetstappen.

Topp gjerne med hakket persille.