Hopp til innhold

Oksestek med waldorfsalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 165 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
75 planlagt
Oksestek med waldorfsalat

Waldorfsalaten er populær både på sommeren og ved juletider, men smaker fabelaktig som tilbehør til denne saftige, grytekokte oksesteken.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Oksestek
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
0.5 stk
Sellerirot
1 stk
Crème fraîche
3 ss
Majones
2 dl
Fløte
1 boks
Hermetiske mandariner
1 stk
Sitron
275 gr
Hodekål
500 gr
Røde druer
3 stang
Stangselleri
100 gr
Valnøttkjerner
7 ss
Smør
60 gr
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Ha salt og pepper på steken og brun den godt i smør (2/7) i en stor gryte. Skrell og grovhakk gulrot, løk og sellerirot, ha det i gryten og fyll opp med vann til det så vidt dekker steken. Kok på middels varme i ca. 2 ½ time. La steken hvile i ca. 15 minutter før servering.

Trinn 2

Saus: Sil kraften. Smelt smør (5/7) i en gryte og tilsett hvetemel. La det bli godt og brunt. Spe med kraft og rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Waldorfsalat: Pisk fløten stiv og vend inn majones. Finsnitt grønnsaker og frukt og vend det inn i dressingen. Smak til med salt, pepper og frisk sitronsaft. Ha grovhakkede valnøtter på toppen. Server stek i tynne skiver med saus og waldorfsalat.

Server gjerne med rosenkål og ha tyttebær i sausen.