Oksestek med waldorfsalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha salt og pepper på steken og brun den godt i smør (2/7) i en stor gryte. Skrell og grovhakk gulrot, løk og sellerirot, ha det i gryten og fyll opp med vann til det så vidt dekker steken. Kok på middels varme i ca. 2 ½ time. La steken hvile i ca. 15 minutter før servering.
-
Trinn 2
Saus: Sil kraften. Smelt smør (5/7) i en gryte og tilsett hvetemel. La det bli godt og brunt. Spe med kraft og rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Waldorfsalat: Pisk fløten stiv og vend inn majones. Finsnitt grønnsaker og frukt og vend det inn i dressingen. Smak til med salt, pepper og frisk sitronsaft. Ha grovhakkede valnøtter på toppen. Server stek i tynne skiver med saus og waldorfsalat.
Server gjerne med rosenkål og ha tyttebær i sausen.