Oksestek med rosenkål og gulrøtter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Oksestek med rosenkål og gulrøtter

Oksestek med rosenkål og gulrøtter

3.5 i snitt
Oksestek med rosenkål og gulrøtter

Klassikeren! Oksesteken er den klassiske søndagsmiddagen, men smaker selvsagt like godt resten av uken – bare husk at en god stek trenger god tid i ovnen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 stk
Løk
20 gr
Bacon
1 ss
Persille
1 kg
Oksestek
500 gr
Poteter
2 stk
Gulrøtter
200 gr
Rosenkål
1 ts
Maizena
9 ss
Smør
2 ss
Hvitvinseddik
3 dl
Kjøttbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten.)
0.5 dl
Solsikkeolje
1 ts
Sukker

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Sett ovnen på 150°C. Ha salt og pepper på steken og brun den godt i olje og smør (3/9). Legg den i en ildfast form. Tilsett grovhakket løk (1/3) og kjøttbuljong. Dekk med folie og bak i ca. 3 timer.

 2. Trinn 2

  Forvell rosenkål i lettsaltet vann. Finkutt løk (1/3) og bacon, surr det godt i smør (2/9). Vend inn rosenkålen. Kok poteter.

 3. Trinn 3

  Skrell gulrøttene og forvell dem i lettsaltet vann. Bland smør (2/9) og sukker i en panne og kok godt sammen, tilsett gulrøttene og surr det raskt. Smak til med salt og bland med finhakket persille.

 4. Trinn 4

  Fres finhakket løk (1/3) i litt smør (1/9), ha i eddik og damp ut, tilsett kraft fra steken og reduser det til ca. 3 dl. Jevn sausen med maizena rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og evt. litt sukker. Kjør inn smør (1/9) med en stavmikser rett før servering. Skjær steken i skiver og server med rosenkål, glaserte gulrøtter og kokte poteter.