Oksestek med rosenkål og gulrøtter
Klassikeren! Oksesteken er den klassiske søndagsmiddagen, men smaker selvsagt like godt resten av uken – bare husk at en god stek trenger god tid i ovnen.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 150°C. Ha salt og pepper på steken og brun den godt i olje og smør (3/9). Legg den i en ildfast form. Tilsett grovhakket løk (1/3) og kjøttbuljong. Dekk med folie og bak i ca. 3 timer.
-
Trinn 2
Forvell rosenkål i lettsaltet vann. Finkutt løk (1/3) og bacon, surr det godt i smør (2/9). Vend inn rosenkålen. Kok poteter.
-
Trinn 3
Skrell gulrøttene og forvell dem i lettsaltet vann. Bland smør (2/9) og sukker i en panne og kok godt sammen, tilsett gulrøttene og surr det raskt. Smak til med salt og bland med finhakket persille.
-
Trinn 4
Fres finhakket løk (1/3) i litt smør (1/9), ha i eddik og damp ut, tilsett kraft fra steken og reduser det til ca. 3 dl. Jevn sausen med maizena rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og evt. litt sukker. Kjør inn smør (1/9) med en stavmikser rett før servering. Skjær steken i skiver og server med rosenkål, glaserte gulrøtter og kokte poteter.