Oksehøyrygg med løksaus
Retten minner om en frikassé og tar litt tid. Det fine med frikassér er at du tar vare på de gode smakene fra kokekraften. Her blir kraften til en deilig løksaus.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær kjøttet i passe biter og la det trekke i lettsaltet vann i to timer. Ta ut kjøttet, og ta vare på kraften til saus etterpå.
-
Trinn 2
Løksaus: Finsnitt løken og sauter den blank i pannen med smør. Ha i hvetemel og bland.
-
Trinn 3
Tilsett hvitvinseddik, kraft fra oksehøyryggen (ca 4 dl kraft pr 800 g kjøtt), fløte og melk. Rør jevnt og godt. La det trekke i ca. 30 minutter. Bland kjøtt i løksausen og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Finsnitt hodekål og stek i varm panne med solsikkeolje. La den bli brun, ca. 2 minutter.
-
Trinn 5
Skrell og skjær gulrøttene i staver. Kok i saltet vann til de er møre, ca. 2 minutter. Legg kål og gulrøtter på tallerkener og hell frikasseen over. Server med gode, melne poteter og persille.