Oksegryte med tomat og bønner | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Oksegryte med tomat og bønner

Oksegryte med tomat og bønner

3.5 i snitt
Oksegryte med tomat og bønner
En varmende gryterett med en rik smak av tomater og oksekjøtt. Passer godt til hverdags og til større festmåltider!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Oksegryte

600 gr
Grytekjøtt av norsk storfe
12 stk
Sjalottløk
10 fedd
Hvitløk
1 ss
Tomatpuré
2 stang
Rosmarin
1 boks
Hermetiske tomater
200 gr
Pastinakk
1 boks
Hvite bønner
4 stk
Vårløk
1 l
Kjøttbuljong
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
0.3 ts
Pepper
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smak til med

1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Brun grytekjøttet godt i olivenolje. Tilsett sjalottløk i tykke skiver, hvitløk i hele fedd og brun dette lett. Tilsett tomatpuré og surr i ½ minutt. Tilsett hermetiske tomater, rosmarin-stilker, vann og oksefond. Sett på lokk og la småkoke i ca. 2 timer, til kjøttet er mørt.

  2. Trinn 2

    Skrell og kutt pastinakk i 2 cm store kuber og ha i gryten de siste 30 min. Tilsett deretter avsilte hermetiske, hvite bønner og finsnittet vårløk. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter og en frisk, grønn salat.