Oksegryte med tomat og bønner
En varmende gryterett med en rik smak av tomater og oksekjøtt. Passer godt til hverdags og til større festmåltider!
Velg antall personer
Voksne
4
Barn
0
Slik gjør du
-
Trinn 1
Brun grytekjøttet godt i olivenolje. Tilsett sjalottløk i tykke skiver, hvitløk i hele fedd og brun dette lett. Tilsett tomatpuré og surr i ½ minutt. Tilsett hermetiske tomater, rosmarin-stilker, vann og oksefond. Sett på lokk og la småkoke i ca. 2 timer, til kjøttet er mørt.
-
Trinn 2
Skrell og kutt pastinakk i 2 cm store kuber og ha i gryten de siste 30 min. Tilsett deretter avsilte hermetiske, hvite bønner og finsnittet vårløk. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter og en frisk, grønn salat.
Prøv også