Hopp til innhold

Oksegryte med tomat og bønner

2.5 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
16 ingredienser
558 planlagt
Oksegryte med tomat og bønner
En varmende gryterett med en rik smak av tomater og oksekjøtt. Passer godt til hverdags og til større festmåltider!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Oksegryte

600 gr
Grytekjøtt av norsk storfe
12 stk
Sjalottløk
10 fedd
Hvitløk
1 ss
Tomatpuré
2 stang
Rosmarin
1 boks
Hermetiske tomater
200 gr
Pastinakk
1 boks
Hvite bønner
4 stk
Vårløk
1 l
Kjøttbuljong
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
0.3 ts
Pepper
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smak til med

1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Brun grytekjøttet godt i olivenolje. Tilsett sjalottløk i tykke skiver, hvitløk i hele fedd og brun dette lett. Tilsett tomatpuré og surr i ½ minutt. Tilsett hermetiske tomater, rosmarin-stilker, vann og oksefond. Sett på lokk og la småkoke i ca. 2 timer, til kjøttet er mørt.

Trinn 2

Skrell og kutt pastinakk i 2 cm store kuber og ha i gryten de siste 30 min. Tilsett deretter avsilte hermetiske, hvite bønner og finsnittet vårløk. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter og en frisk, grønn salat.