Oksegryte med tomat og bønner

En varmende gryterett med en rik smak av tomater og oksekjøtt. Passer godt til hverdags og til større festmåltider!
Velg antall personer
Voksne
4
Barn
0
Slik gjør du
Trinn 1
Brun grytekjøttet godt i olivenolje. Tilsett sjalottløk i tykke skiver, hvitløk i hele fedd og brun dette lett. Tilsett tomatpuré og surr i ½ minutt. Tilsett hermetiske tomater, rosmarin-stilker, vann og oksefond. Sett på lokk og la småkoke i ca. 2 timer, til kjøttet er mørt.
Trinn 2
Skrell og kutt pastinakk i 2 cm store kuber og ha i gryten de siste 30 min. Tilsett deretter avsilte hermetiske, hvite bønner og finsnittet vårløk. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter og en frisk, grønn salat.