Lun biffsalat med parmesanchips
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Parmesanchips: Finriv parmesan på bakepapir og spre ut til et 3 millimeter tykt ”teppe”. Stek revet parmesan ved 200˚ C varmluft i ca 10 minutter til osten er smeltet og lysebrun. Avkjøles og brekkes i biter som skal pynte salaten og gi sprøhet til retten.
-
Trinn 2
Bakte tomater: Varm en ovn til 200˚ C varmluft. Ha delte cherrytomater i en ildfast form med olivenolje, salt, kvernet pepper og finkuttet hvitløk. Ovnsbak tomatene i 10 minutter.
-
Trinn 3
Biff: Tørk biffene med kjøkkenpapir. Bland sammen salt, grovmalt pepper, hakket hvitløk, timian, rosmarin og olivenolje og vend biffene i marinaden. Varm en stekepanne til medium/sterk varme og stek biffene 2 til 3 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i 10 minutter.
-
Trinn 4
Legg bakte tomater på et serveringsfat og ha på rucculasalat. Skjær biffene i skiver på 1 cm og anrett på salaten med parmesanchips og dressing laget med kjøttsaft fra hvilingen, olivenolje og sitronsaft.