Indrefilet med middelhavsgrønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Indrefilet med middelhavsgrønnsaker

Indrefilet med middelhavsgrønnsaker

3.0 i snitt
Indrefilet med middelhavsgrønnsaker

Her får det møreste biffstykket følge av en smaksrik grønnsaksblanding som ofte serveres ved Middelhavet. Så godt – og så enkelt!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Indrefilet

700 gr
Indrefilet av storfe
4 ss
Solsikkeolje

Grønnsaker

1 dl
Olivenolje
1 ts
Tomatpuré
8 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
8 fedd
Hvitløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Fennikel
1 stk
Squash

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

 2. Trinn 2

  Sett ovnen på 150°C. Gni kjøttet inn med salt og nykvernet pepper. Brun kjøttet godt i en glovarm panne med solsikkeolje. Legg kjøttet over i en ildfast form og stikk et steketermometer i den tykkeste delen. Stek i ovnen til kjernetemperaturen er 55°C, ta ut kjøttet og la det hvile til temperaturen viser 58°C. Hvis du bruker grill, svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Flytt så kjøttet over på indirekte varme, legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Dette vil ta ca. 20-30 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Kjernetemperatur mellom 55°C og 60°C for medium stekt, rundt 50°C for “rå” og rundt 70°C for godt stekt. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6-8 minutter, da beholder kjøttet saftigheten. Dersom kjøttet er frossent, tin kjøttet og tørk godt av med husholdningspapir før det grilles.

 3. Trinn 3

  Skru ovnen opp til 190°C. Spre grønnsaksblandingen utover på en langpanne og bak i ovnen til den får gyllen overflate, ca. 15 -20 min. Bland inn litt frisk olivenolje i grønnsakene før servering.

 4. Trinn 4

  Bland olje, tomatpuré og fine skiver av hvitløk i en stor bolle. Rens og skjær grønnsakene i grove biter og ha det i bollen. Bland godt sammen og smak til med salt og pepper.