Hopp til innhold

Helstekt indrefilet med soppstuing

3.5 i snitt
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
18 ingredienser
936 planlagt
Helstekt indrefilet med soppstuing
Den ultraklassiske biffmiddagen! Indrefilet er dett fineste og møreste kjøttet. Når du helsteker større stykker som trenger lenger tid på grillen, får kjøttet enda mer grill- og røyksmak. Prøv selv!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Soppstuing

1 ss
Hakket persille
1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
3 dl
Matfløte
200 gr
Sopp
1 klype
Salt
2 ss
Smør
1 klype
Nykvernet pepper

Fløtegratinerte poteter

0.5 ts
Revet muskatnøtt
1 dl
Helmelk
1 kg
Poteter, løsvekt
1 stk
Liten løk
100 gr
Revet ost
2 fedd
Hvitløk
3 dl
Kremfløte eller matfløte
2 klype
Nykvernet pepper
2 klype
Salt

Indrefilet

800 gr
Hel indrefilet

Slik gjør du

Trinn 1

Gni kjøttet inn med havsalt og godt med grovt, nykvernet pepper. Svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Flytt så kjøttet over på indirekte varme, legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Dette vil ta ca. 20-30 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Kjernetemperatur mellom 55°C og 60°C for medium stekt, rundt 50°C for “rå” og rundt 70°C for godt stekt. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6-8 minutter, da beholder kjøttet saftigheten.

Trinn 2

Fløtegratinerte poteter: Skrell potetene, og skjær dem i skiver. Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha potet, løk, hvitløk, fløte, melk og muskatnøtt i en stor gryte. Kok opp, reduser varme og la småkoke i 6-8 minutter, til potene begynner å bli møre. Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper. Hell blandingen over i en smurt ildfast form. Dryss osten på toppen av potetblandingen og stek ved 200 °C i ca. 30 minutter til osten er gyllen og boblende.

Trinn 3

Soppstuing: Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Rens og skjær soppen i skiver. Stek sopp, løk og hvitløk gyllent i en panne med smør. Tilsett fløte og la det koke inn til passe tykk stuing. Smak til med salt og nykvernet pepper. Dryss over hakket persille før servering.