Ferskt kjøtt og suppe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Ferskt kjøtt og suppe

Ferskt kjøtt og suppe

Ingen vurderinger
Ferskt kjøtt og suppe

Denne retten blir best når du bruker en hel dag på å lage den. Da dufter det kjøttsuppe i hele huset og alle gleder seg til deilig mat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ferskt kjøtt og suppe

2 kg
Høyrygg uten ben av storfe
4 stk
Laurbærblad
300 gr
Gulrøtter
300 gr
Persillerøtter
300 gr
Sellerirot
300 gr
Hodekål
300 gr
Løk
1 stk
Purre
1 potte
Persille
16 stk
Poteter, kokte
1 ss
Salt
2 ss
Pepperkorn, 20 stk

Sur-søt løksaus

2 stk
Løk
2 dl
Fløte
100 gr
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Eddik 7%
1 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ferskt kjøtt og suppe: Del kjøttet opp i ca. 6 x 6 cm biter. Ha dem i en kjele og fyll opp med kaldt vann slik at det dekker. Kok opp og rør godt i kjelen slik at alle urenheter kommer til over maten.Ta opp kjøttet og hell ut blansjeringsvannet. Skyll kjøttet i kaldt vann slik at alle urenheter forsvinner. Ha kjøttet tilbake i kjelen og tilsett rent, kaldt vann slik at det dekker kjøttet med ca. 5 cm. Ha i salt, hel pepper og laurbærblad. Kok opp og skum av for evt. nye urenheter.La kjøttet trekke i 1,5 time. I mellomtiden skreller du grønnsakene og deler dem i 3 x 3 cm biter. Tilsett alle grønnsakene og småkok i 30 minutter til. Smak til med evt. mer salt. Server først en porsjon av suppen som en forrett. Anrett kjøtt og grønnsaker på et stort fat og server med sur-søt løksaus og kokte poteter som hovedrett. Topp fatet med grovhakket persille.

  2. Trinn 2

    Sur-søt løksaus: Finhakk løk. Smelt smøret i en kjele og tilsett løken. Stek på middels varme i ca. 5 minutter til den blir myk og blank. Tilsett hvetemel, bland godt inn og stek i et par minutter til. Spe gradvis med suppe- kraften mens du rører til en klumpfri saus. Kok sausen ned til det halve og tilsett fløte. Smak til med eddik, sukker, salt og nykvernet pepper.