Hopp til innhold

Grillet entrecôte og bakt potet

4.0 i snitt
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
396 planlagt
Grillet entrecôte og bakt potet

I fyr og flamme! Dette er den klassiske grillmiddagen, med ekstra gode ingredienser – en fantastisk grillentrecôte og sommerens bakte potetfavoritt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Aluminiumsfolie
3 fedd
Hvitløk
1 ss
Sitron
500 gr
Poteter
1 boks
Maiskorn REMA 1000
1 pk
Hjertesalat
1 pk
Pampas Entrecôte av storfe, REMA 1000
1 ss
Kruspersille, liten
1 klype
Havsalt
1 ss
Olivenolje
1 klype
Pepper
100 gr
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i skiver og server med bakt potet og maissmør. Kutt hjertesalaten i strimler og server med litt olivenolje og pepper.

Trinn 2

Fyr opp grillen. Vask potetene og pakk dem inn i aluminiumsfolie (store poteter pakkes alene, små poteter kan bakes sammen). Bak potetene på grillen til de er møre. Hvitløksmør: Bland smør, persille, sitronsaft og finhakket eller presset hvitløk. Bland maiskorn og raspet sitronskall med kryddersmør.

Trinn 3

Tørk godt av kjøttet med husholdningspapir. Gni kjøttet inn med havsalt og godt med grovt, nykvernet pepper.

Trinn 4

Svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Flytt så kjøttet over på indirekte varme. Legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Dette vil ta ca. 20-30 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Kjernetemperatur mellom 55°C og 60°C for medium stekt, rundt 50°C for “rå” og rundt 70°C for godt stekt. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6-8 minutter, da beholder kjøttet saftigheten.