Entrecôte med paprikasaus og poteter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Entrecote Entrecôte med paprikasaus og poteter

Entrecôte med paprikasaus og poteter

3.8 i snitt
Entrecôte med paprikasaus og poteter

Saken er biff! Dette er en litt fraichere variant av helgens klassiker – biffmiddagen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Poteter
2 stk
Rød paprika
1 ss
Crème fraîche Tine
3 dl
Kremfløte Tine
3 pk
Entrecôte ca 200 g Nordfjord
1 stk
Løk
2 ss
Olivenolje REMA 1000
3 ss
Smør
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrubb potetene, skjær dem i skiver og vend dem i smeltet smør (bruk ca 2/3 av smøret). Legg potetskivene på et godt smurt brett, og stek dem i ovnen ved 240°C til de er brune og sprø. Strø over salt og pepper til slutt.

  2. Trinn 2

    Kutt paprika, løk og hvitløk og fres det blankt i olivenolje. Ha i kremfløte og la det koke til det tykner.

  3. Trinn 3

    Varm en stekepanne til maks temperatur og ha i olje og 1/3 av smøret. Når smøret er nøtte-brunt, legges kjøttet i pannen (stek maks 2 biffer om gangen). Snu biffene når de har fått fin stekeskorpe, ca 2 minutter. Stek videre til du har stekeskorpe på den andre siden. Snu biffene på nytt, fjern stekepannen fra platen, krydre med salt og pepper, og la kjøttet hvile i noen minutter.

  4. Trinn 4

    Tilsett crème fraîche i sausen rett før servering, smak til med salt og nykvernet pepper.