Entrecôte med paprikasaus og poteter
Saken er biff! Dette er en litt fraichere variant av helgens klassiker – biffmiddagen.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrubb potetene, skjær dem i skiver og vend dem i smeltet smør (bruk ca 2/3 av smøret). Legg potetskivene på et godt smurt brett, og stek dem i ovnen ved 240°C til de er brune og sprø. Strø over salt og pepper til slutt.
-
Trinn 2
Kutt paprika, løk og hvitløk og fres det blankt i olivenolje. Ha i kremfløte og la det koke til det tykner.
-
Trinn 3
Varm en stekepanne til maks temperatur og ha i olje og 1/3 av smøret. Når smøret er nøtte-brunt, legges kjøttet i pannen (stek maks 2 biffer om gangen). Snu biffene når de har fått fin stekeskorpe, ca 2 minutter. Stek videre til du har stekeskorpe på den andre siden. Snu biffene på nytt, fjern stekepannen fra platen, krydre med salt og pepper, og la kjøttet hvile i noen minutter.
-
Trinn 4
Tilsett crème fraîche i sausen rett før servering, smak til med salt og nykvernet pepper.