Entrecôte med ovnsbakte grønnsaker

I Catalonia legges grønnsakene på grillen – i denne ovnsbakte varianten blir de perfekt tibehør til den saftige fredagsbiffen.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Del paprika i to og fjern innmaten, skrell løk og del i to. Squashen deles opp i tykke skiver. Potetene vaskes med skallet på og deles opp i tykke skiver.
Trinn 2
Bland alle grønnsakene og hele hvitløksfedd med skall i en langpanne. Ha over olivenolje, presset sitron, hakket rosmarin, salt og pepper. Bak i ovn ved 180°C i ca. 30 minutter.
Trinn 3
Entrecôten pensles lett med olje og krydres på begge sider med salt og pepper.
Trinn 4
Grill i tørr panne i ca. 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter før du skjærer entrecôten i skiver, så beholder du saften og mørheten.
Peppersaus eller bearnaisesaus passer godt til denne retten. Du kan også bruke andre typer grønnsaker, som rotgrønnsaker og sopp.