Hopp til innhold

Entrecôte med ovnsbakte grønnsaker

3.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
174 planlagt
Entrecôte med ovnsbakte grønnsaker

I Catalonia legges grønnsakene på grillen – i denne ovnsbakte varianten blir de perfekt tibehør til den saftige fredagsbiffen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Rød paprika
1 stk
Sitron
2 stk
Løk
3 pk
Entrecôte ca 200 g Nordfjord
1 stk
Squash
200 gr
Poteter
2 ss
Rosmarin
10 fedd
Hvitløk
3 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Del paprika i to og fjern innmaten, skrell løk og del i to. Squashen deles opp i tykke skiver. Potetene vaskes med skallet på og deles opp i tykke skiver.

Trinn 2

Bland alle grønnsakene og hele hvitløksfedd med skall i en langpanne. Ha over olivenolje, presset sitron, hakket rosmarin, salt og pepper. Bak i ovn ved 180°C i ca. 30 minutter.

Trinn 3

Entrecôten pensles lett med olje og krydres på begge sider med salt og pepper.

Trinn 4

Grill i tørr panne i ca. 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter før du skjærer entrecôten i skiver, så beholder du saften og mørheten.

Peppersaus eller bearnaisesaus passer godt til denne retten. Du kan også bruke andre typer grønnsaker, som rotgrønnsaker og sopp.