Entrecôte med løkkompott og bearnaise | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Entrecote Entrecôte med løkkompott og bearnaise

Entrecôte med løkkompott og bearnaise

Ingen vurderinger
Entrecôte med løkkompott og bearnaise

Dette er en slitesterk klassiker! Jeg vil aldri blir lei av entrecôte med bearnaise – og det kommer ikke du til å bli heller. En sødmefull løkkompott tilfører det lille ekstra.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Bearnaisesaus

1 stk
Sitron
1 dl
Hvitvin
1 ss
Hakket estragon
500 gr
Smør
5 stk
Eggeplommer
1 stk
Sjalottløk
4 ss
Fløte
1 dl
Hvitvinseddik

Løkkompott

4 stk
Løk
2 ss
Rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Matfløte

Entrecôte

2 ss
Rapsolje
800 gr
Entrecôte

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Sett stekeovnen på 180°C. Varm en stekepanne med rapsolje og brun entrecôten hardt på høy varme på begge sider. Krydre med salt og pepper. Bak videre i ovnen i 7-10 minutter.

 2. Trinn 2

  Løkkompott: Skjær løken i skiver og stek i en panne med rapsolje på middels høy varme til den blir gyllen og fin – ca. 10 minutter. Tilsett smør og la det surre videre på svak varme i 20 minutter. Sil av fettet og kjør løken i blender eller med stavmikser sammen med matfløte. Smak til med salt.

 3. Trinn 3

  Mise en place bernaisesaus.

 4. Trinn 4

  Lag først klaret smør: Smelt smør over svak varme. Det skal ikke koke og ikke røres i. Smøres deler seg i tre lag. Skum av toppen, hell det klare fettstoffet over i en annen kjele og sørg for at bunnfallet med salt og melkestoffer ikke følger med.

 5. Trinn 5

  Finhakk sjalottløk og kok løken sammen med vin, eddik og hakket estragon. Reduser væsken til 2/3. Ha 5 eggeplommer i en bolle og pisk dem lett sammen. Sett bollen over vannbad. Tilsett reduksjonen og pisk blandingen til en luftig konsistens. Når blandingen har fått god varme, sper du forsiktig inn klaret smør under omrøring til en tykk konsistens. Spe inn litt fløte for en mindre tykk saus. Smak til med presset sitron og salt. Server med løkkompott og bearnaisesaus.

Høy varme under bruningen gir fin farge og ekstra god smak i stekeskorpen.