Hopp til innhold

Entrecôte med italiensk tilbehør

4.5 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
16 ingredienser
479 planlagt
Entrecôte med italiensk tilbehør

Fine fettmarmoreringer gjør entrecôten ekstra saftig og smakfull. Og ved å steke den hel får smakene satt seg på en annen måte enn når du steker den som biff. Her kommer den med italienskinspirert tilbehør.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Entrecôte

1 ss
Solsikkeolje
1 klype
Persille
700 gr
Entrecôte av Storfe
1 ts
Balsamico
2 kvist
Timian

Syltede auberginer

2 dl
Olivenolje Primo Cutrera
2 stk
Sjalottløk
1 kvist
Rosmarin
2 stk
Aubergine
3 ss
Hvitvinseddik
4 fedd
Hvitløk
8 stk
Cherrytomater
1 ts
Kapers

Sukkererter

1 ss
Smør
2 ss
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 pose
Sukkererter

Slik gjør du

Trinn 1

Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 150°C.

Trinn 2

Gni hele entrecôten inn med salt og nykvernet sort pepper. Brun den godt i solsikkeolje og smør.

Trinn 3

Gni den inn med finhakkede urter, sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og etterstek til 54 ̊C kjernetemperatur. La kjøttet hvile i minst 20 minutter.

Trinn 4

Mise en place syltede auberginer: Kutt aubergine i 1 cm terninger og vend inn hvitvinseddik. Ha finhakket sjalottløk og hvitløk i en kjele sammen med olivenolje og rosmarin. Surr til løken er myk. Tilsett aubergineterningene og bland alt godt sammen. Sett på lokk og la det små koke i ca. 5 minutter, rør jevnlig.

Trinn 5

Gjør et snitt i skinnet på tomatene og legg dem i gryten sammen med kapers. Sett på lokk og la det trekke i nye 5 minutter.

Trinn 6

Ta ut tomatene når de har sprukket opp og smak auberginene til med salt og nykvernet sort pepper.

Trinn 7

Kok sukkerertene i smør og vann under lokk i 2 minutter. Kjøl sukkerertene umiddelbart ned i iskaldt vann. Skjær entrecôten i skiver og server med auberginer, tomater og smørkokte sukkererter. Drypp noen dråper med god balsamicoeddik rundt før servering.

Hold hånden fram med fingrene strukket ut, men slapp av så mye som mulig. Den nedre delen på tommelen har konsistens som en tilnærmet rå biff. Beveger man tommelen mot lillefingeren, nærmer man seg en godt stekt biff.