Entrecôte med bønnesalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Entrecote Entrecôte med bønnesalat

Entrecôte med bønnesalat

3.0 i snitt
Entrecôte med bønnesalat
De fine fettmarmoreringene i en entrecôte bidrar til at kjøttet blir ekstra saftig og smakfullt når det stekes helt. Her får entrecôten følge av en deilig, franskinspirert potet- og bønnesalat.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Potetsalat

0.5 dl
Olivenolje
400 gr
Poteter, løsvekt
2 ss
Sukker
2 ss
Hvitvinseddik
0.5 stk
Rødløk 4-pk

Bønnesalat

1 ss
Sennep
150 gr
Aspargesbønner
2 dl
Solsikkeolje
0.5 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Egg
3 ss
Hvitvinseddik

Entrecôte

4 kvist
Timian
2 ss
Smør
2 ss
Solsikkeolje
800 gr
Entrecôte av storfe

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mise en place kjøtt: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 190°C. Ha salt og pepper på kjøttet og brun det godt i en varm panne med olje, smør og timian. Sett et steketermometer midt i entrecôten og stek i ovn til kjernetemperaturen er ca. 58°C (ca. 20 minutter). Ta ut kjøttet og la det hvile. Hvis du bruker grill, svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Flytt så kjøttet over på indirekte varme, legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Dette vil ta ca. 20-30 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Kjernetemperatur mellom 55°C og 60°C for medium stekt, rundt 50°C for “rå” og rundt 70°C for godt stekt. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6-8 minutter, da beholder kjøttet saftigheten. Dersom kjøttet er frossent, tin kjøttet og tørk godt av med husholdningspapir før det grilles.

  2. Trinn 2

    Visp egg, hvitvinseddiken og sennep sammen. Tilsett solsikkeolje litt etter litt og visp dressingen tykk og luftig. Finhakk halvparten av rødløken, ha det i dressingen, og smak til med salt og pepper. Bland bønnene forsiktig inn i dressingen. Visp sammen hvitvinsedikk, sukker og olivenolje til potetsalaten. Smak til med salt og pepper. Skjær de kokte potetene og resten av rødløken i skiver. Vend forsiktig inn dressingen.

  3. Trinn 3

    Mise en place bønnesalat: Kok opp rikelig med lettsaltet vann, ha i bønnene og kok dem møre, ca. 4-5 minutter. Ta opp bønnene med en hullsleiv og skyll i iskaldt vann. Da beholder de farge og konsistens. Kok potetene møre i det samme vannet.