Hopp til innhold

Biff med home fries

4.0 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
19 ingredienser
116 planlagt
Biff med home fries

Enkelt og godt – slik får du biffen servert på et ekte steak house.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

2 pk
Entrecôte store

Home fries

1 pk
Ferdig middagspotet, Bama
1 stk
Løk
1 ss
Hakket persille
1 klype
Kajennepepper
3 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Estragonmajones

1 stk
Eggeplomme
2 ss
Hakket estragon
0.5 stk
Sitron, evt. lime
2 ts
Hvitvinseddik
2 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Hele stekte tomater

4 stk
Tomater
1 klype
Salt
2 ss
Hvitvinseddik
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Hele stekte tomater: Sett ovnen på 180 °C. Lag et snitt under tomatene og ha på litt olje, eddik og salt. Bak tomatene i ovnen i 40 minutter.

Trinn 2

Homefries: Kutt poteter i terninger. Stek de sammen med en hakket løk i solsikkeolje. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Ha gjerne over hakket persille før servering.

Trinn 3

Estragonmajones: Visp sammen eggeplomme og hvitvinseddik i en skål. Visp deretter inn oljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig. Tilsett hakket estragon og smak til med salt, nykvernet sort pepper og evt. litt presset sitron eller lime. Hvis majonesen blir for tykk, kan du vispe inn litt vann til slutt.

Trinn 4

Stek entrecôten på middels til varm panne til det pipler kjøttsaft på oversiden. Snu og stek andre siden til det samme skjer der. La biffene hvile. Da er biffen medium stekt.