Brun lapskaus med frøknekkebrød | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Brun lapskaus med frøknekkebrød

Brun lapskaus med frøknekkebrød

4.3 i snitt
Brun lapskaus med frøknekkebrød

Lapskaus er norsk høstmat på sitt beste: Du kan bruke smakfulle rotgrønnsaker og andre grønnsaker du måtte ha liggende. Du kan også variere med ulike typer kjøtt. Godt og varmende blir det uansett.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Brun lapskaus

800 gr
Høyrygg uten ben
2 stk
Løk
3 stk
Laurbærblad
2 stk
Gulrøtter
200 gr
Kålrot
1 stk
Purre
200 gr
Selerirot
600 gr
Poteter
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 l
Vann

Frøknekkebrød

2 dl
Havregryn lettkokte
0.8 dl
Sesamfrø
2 dl
Fint rugmel
0.5 dl
Solsikkefrø
0.8 dl
Linfrø
1 ss
Bakepulver
3.5 dl
Vann
0.5 ts
Salt
1 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Frøknekkebrød:Forvarm stekeovnen til 150 °C varmluft. Bland alle ingredienser sammen til en deig. Ha bakepapir på to stekebrett og smør dem med solsikkeolje eller spray med formfett . Smør knekkebrøddeigen i et 2-3 mm tykt lag fordelt på to bakepapirark. La deigen tørke i 20 minutter, og rut opp knekkebrød i passe størrelse med en kniv. Sett stekebrettene i ovnen og stek i 1 time. Avkjøl og knekk opp. Smør knekkebrød med smør og Jarlsbergost og server som tilbehør til lapskausen.

  2. Trinn 2

    Brun lapskaus: Kutt høyryggen i terninger på ca. 2 cm og grovhakk løken. Varm en stekepanne med smør og stek kjøtt og løk i flere omganger til det er brunt. Tilsett salt, nykvernet pepper, laurbærblad og vann og la kjøttet småkoke i en time. Mens kjøttet koker, rens grønnsaker og poteter og kutt i små terninger. Brun det i smør i stekepannen og ha det i kjøttgryten. Kok i 30 minutter til poteter og grønnsaker er møre og begynner å tykne lapskausen. Smak til med salt og nykvernet pepper og server rykende varm.