Brun lapskaus med frøknekkebrød
Lapskaus er norsk høstmat på sitt beste: Du kan bruke smakfulle rotgrønnsaker og andre grønnsaker du måtte ha liggende. Du kan også variere med ulike typer kjøtt. Godt og varmende blir det uansett.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Frøknekkebrød:Forvarm stekeovnen til 150 °C varmluft. Bland alle ingredienser sammen til en deig. Ha bakepapir på to stekebrett og smør dem med solsikkeolje eller spray med formfett . Smør knekkebrøddeigen i et 2-3 mm tykt lag fordelt på to bakepapirark. La deigen tørke i 20 minutter, og rut opp knekkebrød i passe størrelse med en kniv. Sett stekebrettene i ovnen og stek i 1 time. Avkjøl og knekk opp. Smør knekkebrød med smør og Jarlsbergost og server som tilbehør til lapskausen.
-
Trinn 2
Brun lapskaus: Kutt høyryggen i terninger på ca. 2 cm og grovhakk løken. Varm en stekepanne med smør og stek kjøtt og løk i flere omganger til det er brunt. Tilsett salt, nykvernet pepper, laurbærblad og vann og la kjøttet småkoke i en time. Mens kjøttet koker, rens grønnsaker og poteter og kutt i små terninger. Brun det i smør i stekepannen og ha det i kjøttgryten. Kok i 30 minutter til poteter og grønnsaker er møre og begynner å tykne lapskausen. Smak til med salt og nykvernet pepper og server rykende varm.