Braisert okserygg med champignon
Denne kraftige gryteretten smaker ekstra godt når det er kaldt ute.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 150°C.
-
Trinn 2
Ha salt og pepper på høyryggen og stek den godt i varm olje i en gryte eller panne med høye kanter. Ta kjøttet ut og sett et steketermometer midt i kjøttstykket.
-
Trinn 3
Tilsett rødvin og buljong i gryten og kok opp, bland hvetemel og olje og rør det godt inn i sausen. Legg kjøtt, laurbærblad og timian i sausen, sett på lokk eller dekk med folie. Sett i ovnen.
-
Trinn 4
Skjær sjampinjong og løk i båter og bacon i biter. Stek det raskt i varm panne og ha det i gryten etter 30 minutter. La gryten stå i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på 60°C, ca. 1 time til sammen. Ta ut, smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Hakk persille og ha det i gryten rett før servering. Bland mykt smør med revet hvitløk. Server nystekte baguetter med hvitløksmør til gryten. Potetmos, ris og kokte poteter smaker godt til braiserte retter.