Hopp til innhold

Braisert okserygg med champignon

Ingen vurderinger
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
16 ingredienser
242 planlagt
Braisert okserygg med champignon

Denne kraftige gryteretten smaker ekstra godt når det er kaldt ute.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Oksehøyrygg

700 gr
Oksehøyrygg
1 klype
Pepper
2 kvist
Timian
2 stk
Laurbærblad
1 klype
Salt

Saus

1 dl
Rødvin
2 ss
Hvetemel
6 dl
Kjøttbuljongterninger

Grønnsaker og bacon

1 stk
Bacon
200 gr
Champignon
20 stk
Sjalottløk
2 ss
Solsikkeolje

Hvitløksmør

1 neve
Kruspersille
2 ss
Smør
1 fedd
Hvitløk

Tilbehør

1 pose
Baguette

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 150°C.

Trinn 2

Ha salt og pepper på høyryggen og stek den godt i varm olje i en gryte eller panne med høye kanter. Ta kjøttet ut og sett et steketermometer midt i kjøttstykket.

Trinn 3

Tilsett rødvin og buljong i gryten og kok opp, bland hvetemel og olje og rør det godt inn i sausen. Legg kjøtt, laurbærblad og timian i sausen, sett på lokk eller dekk med folie. Sett i ovnen.

Trinn 4

Skjær sjampinjong og løk i båter og bacon i biter. Stek det raskt i varm panne og ha det i gryten etter 30 minutter. La gryten stå i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på 60°C, ca. 1 time til sammen. Ta ut, smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Hakk persille og ha det i gryten rett før servering. Bland mykt smør med revet hvitløk. Server nystekte baguetter med hvitløksmør til gryten. Potetmos, ris og kokte poteter smaker godt til braiserte retter.