Big beef burger med tilbehør

En ekstra saftig burger med smaksrikt tilbehør.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 225 C. Start med å lage dijonnaise og tomataioli: Visp sammen eggeplomme og hvitvinseddik i en skål. Visp deretter inn oljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig. Tilsett ønsket smakstilsetning (dijonsennep i dijonnaise, og hvitløk, ketchup og chili i tomataioli) og smak til med salt, nykvernet sort pepper og evt. litt presset sitron eller lime. Hvis majonesen blir for tykk, kan du vispe inn litt vann til slutt.
-
Trinn 2
Burgersalsa: Hakk alle ingrediensene og smak til med litt salt og pepper.
-
Trinn 3
Ha potetbåtene i en langpanne og stek dem gylne og sprø, ca. 15 minutter.
-
Trinn 4
Stek i mellomtiden hamburgerne i stekepannen på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Legg en skive ost på hver hamburger litt før de er ferdigstekte.
-
Trinn 5
Hamburgerbrødene stekes raskt på snittflatene i varm, tørr stekepanne. Evt. kan de varmes et par minutter i stekeovnen.
-
Trinn 6
Montering av hamburger: Start med et lag tomataioli på hamburgerbrødbunnen. Legg på salat, hamburger med ost, burger-salsa og dijonnaise. Avslutt med hamburgerbrødtoppen. Server med ovnstekte potetbåter.