Biff fondue med grønnsaker og sauser
Få måltider kan måle seg med den gode, gammeldagse fondue-middagen, der flokken samles rundt en varm gryte og hver enkelt tilbereder sitt eget kjøtt.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del kjøtt og grønnsaker i store terninger/biter, ca. 2 x 2 cm. Del sjalottløk i to. Legg alt pent på et fat. Ha oljen i en fonduegryte og varm opp oljen til 180 °C. Bruk steketermometer eller sjekk ved å stikke skaftet på en tresleiv i oljen. Hvis det bruser rundt den, er det varmt nok.
-
Trinn 2
Tomat- og ingefærsaus: Varm opp oljen og fres finhakket løk og hvitløk til den blir blank, ca. 2 minutter. Tilsett hermetiske tomater, eddik, sukker og ingefær og kok sausen ned til det halve. Smak til med salt og pepper og hakket frisk koriander. Sausen skal være sur-søt.
-
Trinn 3
Hvitløksdressing: Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Pepperrotsaus: Smelt smør i en gryte og tilsett hvetemel. Rør godt sammen og spe med melk og fløte under kraftig omrøring til en klumpfri saus. Tilsett revet pepperrot, sukker og eddik. Smak til med salt og pepper. La sausen småkoke et par minutter.
-
Trinn 5
Cocktaildressing: Bland alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
-
Trinn 6
Sett fonduegryten på bordet med stor flamme. Tre det du ønsker av kjøtt og grønnsaker på spyd og stek i oljen i ca. 1 minutt. Ha på litt salt og pepper og spis sammen med utvalget av sauser.
Tips!
For å spare tid kan du kjøpe ferdige salsaer og dipper fra The Taste Lab.