Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Biff med urtelokk, ovnsbakte poteter og jordskokker

Oppskrift på Biff med urtelokk, ovnsbakte poteter og jordskokker

Urtelokket løfter ytrefileten både visuelt og smaksmessig. Og ettersom sitron og timian går igjen i lokk og sjy, setter disse ingrediensene et friskt og grønt preg på denne hovedretten.

Tidsbruk 45 minutter
Inneholder 15 ingredienser
Handlet 466 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Biff med urtelokk

2,3 ss Smør
0,8 stk Sitron
1,5 skive Loff
0,8 ss Solsikkeolje
450 g Pampas ytrefilet
0,8 kvist Timian
0,8 ss Kruspersille

Ovnsbakte poteter og jordskokker

300 g Jordskokk
450 g Poteter, løsvekt
1,5 ss Smør
0,4 dl Olivenolje

Timiansjy

1,5 stk Sjalottløk
0,8 kvist Timian
1,5 ss Smør
4,5 dl Kjøttbuljongterninger

Del vår Biff med urtelokk, ovnsbakte poteter og jordskokker oppskrift


Slik lager du Biff med urtelokk, ovnsbakte poteter og jordskokker

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place biff med urtelokk: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 200°C. Ha godt med salt og pepper på biffene.

Trinn 2

Trinn 2

Stek dem på begge sider i glovarm panne med litt solsikkeolje. Legg dem på et stekebrett. Hvis du bruker grill, svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Urtelokk: Kjør loff, smør, persille, timian, revet sitronskall, litt presset sitron og 1 klype salt i en blender til smidig krem.

Trinn 3

Trinn 3

Smør et godt lag på toppen av hver biff. Sett et steketermometer i en av biffene og stek dem i ovnen, evt på indirekte varme på grillen, til kjernetemperaturen er mellom 55 - 65 C, etter hvor godt stekt biffen ønskes.

Trinn 4

Trinn 4

Ovnsbakte poteter og jordskokker: Skrell og kok poteter og jordskokker knapt møre i lettsaltet vann.

Trinn 5

Trinn 5

Legg dem i en langpanne, evt i aluminiumsform hvis du bruker grillen, vend inn smør, olje, salt og pepper og stek eller grill på indirekte varme i ca. 15 minutter. Ta ut formen og hold den varm. Senk temperaturen i ovnen til 180 °C.

Trinn 6

Trinn 6

Mise en place timiansjy: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 7

Trinn 7

Timiansjy: Finhakk sjalottløk og stek den gyllen med smør og timian. Tilsett buljong og kok ned til ca. 3 dl. Ta opp timiankvisten. Pisk inn smør og smak til med presset sitron og salt. Server biffene med ovnsbakte poteter, jordskokker og timiansjy.

Serveringsforslag

Jordskokken kom til Europa fra Nord-Amerika på 1600-tallet. Den er enkel å dyrke og får fine, gule blomster. Knollene, som vi spiser, er næringsrike og har en søtlig, nøtteaktiv smak. Jordskokken er kalorifatt, inneholder fosfor, jern, natrium og noe C-vitamin. Jordskokk inneholder ikke stivelse, men inulin, som er et karbohydrat som ikke påvirker blodsukkernivået.ig, inneholder kalium, kalsium,


Dra ned i kalender