Biff med urtelokk, ovnsbakte poteter og jordskokker

Tidsbruk 45 minutter
15 ingredienser
156 planlagt
Biff med urtelokk, ovnsbakte poteter og jordskokker
Legg oppskrift
i handlelapp
Urtelokket løfter ytrefileten både visuelt og smaksmessig. Og ettersom sitron og timian går igjen i lokk og sjy, setter disse ingrediensene et friskt og grønt preg på denne hovedretten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Biff med urtelokk

450 g
Pampas ytrefilet
0,8 ss
Solsikkeolje
1,5 skive
Loff
2,3 ss
Smør
0,8 ss
Kruspersille
0,8 kvist
Timian
0,8 stk
Sitron

Ovnsbakte poteter og jordskokker

450 g
Poteter, løsvekt
300 g
Jordskokk
0,4 dl
Olivenolje
1,5 ss
Smør

Timiansjy

1,5 stk
Sjalottløk
0,8 kvist
Timian
1,5 ss
Smør
4,5 dl
Kjøttbuljongterninger

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place biff med urtelokk: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 200°C. Ha godt med salt og pepper på biffene.

Trinn 2

Trinn 2

Stek dem på begge sider i glovarm panne med litt solsikkeolje. Legg dem på et stekebrett. Hvis du bruker grill, svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Urtelokk: Kjør loff, smør, persille, timian, revet sitronskall, litt presset sitron og 1 klype salt i en blender til smidig krem.

Trinn 3

Trinn 3

Smør et godt lag på toppen av hver biff. Sett et steketermometer i en av biffene og stek dem i ovnen, evt på indirekte varme på grillen, til kjernetemperaturen er mellom 55 - 65 C, etter hvor godt stekt biffen ønskes.

Trinn 4

Trinn 4

Ovnsbakte poteter og jordskokker: Skrell og kok poteter og jordskokker knapt møre i lettsaltet vann.

Trinn 5

Trinn 5

Legg dem i en langpanne, evt i aluminiumsform hvis du bruker grillen, vend inn smør, olje, salt og pepper og stek eller grill på indirekte varme i ca. 15 minutter. Ta ut formen og hold den varm. Senk temperaturen i ovnen til 180 °C.

Trinn 6

Trinn 6

Mise en place timiansjy: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 7

Trinn 7

Timiansjy: Finhakk sjalottløk og stek den gyllen med smør og timian. Tilsett buljong og kok ned til ca. 3 dl. Ta opp timiankvisten. Pisk inn smør og smak til med presset sitron og salt. Server biffene med ovnsbakte poteter, jordskokker og timiansjy.

Serveringsforslag

Jordskokken kom til Europa fra Nord-Amerika på 1600-tallet. Den er enkel å dyrke og får fine, gule blomster. Knollene, som vi spiser, er næringsrike og har en søtlig, nøtteaktiv smak. Jordskokken er kalorifatt, inneholder fosfor, jern, natrium og noe C-vitamin. Jordskokk inneholder ikke stivelse, men inulin, som er et karbohydrat som ikke påvirker blodsukkernivået.ig, inneholder kalium, kalsium,