Biff med risotto og grønn salat

13 ingredienser
50 planlagt
Biff med risotto og grønn salat
Legg oppskrift
i handlelapp
Server den beste biffen slik de gjør i Italia – med en deilig risotto og frisk salat!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Biff

800 g
Konge entrecôte

Risotto

1.5 l
Kyllingkraft
1 stk
Løk
6 dl
Risotto-ris
0.5 stk
Sitron, saften
1 neve
Revet parmesan
2 ss
Smør
2 ss
Olje
1 klype
Salt

Grønn salat

1 pakke
Hjertesalat eller annen grønn salat
1 ss
Hakket gressløk
1 stk
Rødløk
0.5 stk
Agurk

Slik gjør du

Trinn 1

Gni kjøttet inn med havsalt og godt med grovt, nykvernet pepper. Pannesteking: Stek biffen på middels til varm panne til det pipler kjøttsaft på oversiden. Snu og stek andre siden til det samme skjer der. La biffene hvile. Da er biffen medium stekt. På grillen: Svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på begge overflatene. Flytt så kjøttet over på indirekte varme, legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Dette vil ta ca. 20-30 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Kjernetemperatur mellom 55°C og 60°C for medium stekt, rundt 50°C for “rå” og rundt 70°C for godt stekt. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6 minutter, da beholder kjøttet saftigheten.

Trinn 2

Risotto: Kok opp kraften i en gryte, og reduser varmen slik at den holdes under kokepunktet. Smelt smør og olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett finhakket løk og fres under stadig omrøring til den er blank.

Trinn 3

Vend inn risen og rør til alle riskorn er blanke. Tilsett nok av den varme kyllingkraften til at det så vidt dekker risen. Rør godt og la kraften koke inn før du tilsetter en ny øse med kraft. Fortsett prosessen til risen er al dente. Det tar 20-25 minutter.

Trinn 4

Tilsett sitronsaft mot slutten av koketiden. Ta gryten av platen og rør inn revet parmesan. Tilsett evt. litt mer kraft hvis risottoen er for tørr. Den skal være tyktflytende. Rør inn smøret til slutt og server straks på varme tallerkener.

Trinn 5

Grønn salat: Riv salaten, kutt agurk i staver, rødløk i skiver og hakk urtene.

Tilbehør

Tilbehør