Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Biff med risotto og grønn salat

Oppskrift på Biff med risotto og grønn salat

Server den beste biffen slik de gjør i Italia – med en deilig risotto og frisk salat!

Inneholder 14 ingredienser
Handlet 186 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Biff

800 g Konge entrecôte

Grønn salat

1 stk Rødløk
1 pakke Hjertesalat eller annen grønn salat
0,5 stk Agurk
1 ss Hakket gressløk

Risotto

1 stk Løk
6 dl Risotto-ris
1 neve Revet parmesan
1,5 l Kyllingkraft
0,5 stk Sitron, saften
2 ss Smør
2 ss Smør
2 ss Olje
1 klype Salt

Del vår Biff med risotto og grønn salat oppskrift


Slik lager du Biff med risotto og grønn salat

Trinn 1

Gni kjøttet inn med havsalt og godt med grovt, nykvernet pepper. Svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Flytt så kjøttet over på indirekte varme, legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Dette vil ta ca. 20-30 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Kjernetemperatur mellom 55°C og 60°C for medium stekt, rundt 50°C for “rå” og rundt 70°C for godt stekt. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6-8 minutter, da beholder kjøttet saftigheten.

Trinn 2

Risotto: Kok opp kraften i en gryte, og reduser varmen slik at den holdes under kokepunktet. Smelt smør og olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett finhakket løk og fres under stadig omrøring til den er blank.

Trinn 3

Vend inn risen og rør til alle riskorn er blanke. Tilsett nok av den varme kyllingkraften til at det så vidt dekker risen. Rør godt og la kraften koke inn før du tilsetter en ny øse med kraft. Fortsett prosessen til risen er al dente. Det tar 20-25 minutter.

Trinn 4

Tilsett sitronsaft mot slutten av koketiden. Ta gryten av platen og rør inn revet parmesan. Tilsett evt. litt mer kraft hvis risottoen er for tørr. Den skal være tyktflytende. Rør inn smøret til slutt og server straks på varme tallerkener.

Trinn 5

Grønn salat: Riv salaten, kutt agurk i staver, rødløk i skiver og hakk urtene.



Tilbehør



Dra ned i kalender