Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Biff med mandelpotetpuré og glaserte gulrøtter

Oppskrift på Biff med mandelpotetpuré og glaserte gulrøtter

Potetpuréen erstatter saus i denne klassiske biffserveringen.

Tidsbruk 45 minutter
Inneholder 12 ingredienser
Handlet 2145 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


450 g Entrecôte

Glaserte gulrøtter

0,4 stk Sitron, saft
0,8 klype Salt
3 stk Gulrøtter
0,8 ss Smør
0,8 ss Sukker

Mandelpotetpuré

300 g Mandelpoteter
0,8 dl Melk
1,5 fedd Hvitløk
0,8 ts Dijonsennep
1,5 ss Smør
0,8 klype Salt

Del vår Biff med mandelpotetpuré og glaserte gulrøtter oppskrift


Slik lager du Biff med mandelpotetpuré og glaserte gulrøtter

Trinn 1

Mandelpotetpuré: Skrell mandelpotetene og kok dem møre. Sil av vannet og knus potetene med en visp, tilsett kaldt smør, melk og finhakket hvitløk. Spe med melk til pureen har en fin og luftig konsistens. Smak deretter til med salt og litt dijonsennep.

Trinn 2

Stek entrecôten på middels til varm panne til det pipler kjøttsaft på oversiden. Snu og stek andre siden til det samme skjer der. La biffene hvile. Da er biffen medium stekt.

Trinn 3

Glaserte gulrøtter: Vask og skrell gulrøttene, og del dem i to på langs. Kok i lettsaltet vann, men ikke mer enn 2-3 minutter slik at de beholder en hard kjerne. Sil av vannet. Ha smør, sukker og sitronsaft i en gryte og kok opp. Smak til og juster evt. med mer sukker eller sitronsaft. Deretter vendes gulrøttene forsiktig i glasuren.


Dra ned i kalender