Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Biff med mandelpotetpuré og glaserte gulrøtter

Tidsbruk 45 Minutter
12 Ingredienser
2188 Planlagt
Biff med mandelpotetpuré og glaserte gulrøtter
Klikk og dra
til kalenderen
Potetpuréen erstatter saus i denne klassiske biffserveringen.

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

450 g
Entrecôte

Mandelpotetpuré

300 g
Mandelpoteter
0,8 dl
Melk
1,5 fedd
Hvitløk
0,8 ts
Dijonsennep

Glaserte gulrøtter

3 stk
Gulrøtter
0,4 stk
Sitron, saft

Fra kjøkkenskapet ditt

1,5 ss
Smør
0,8 klype
Salt
0,8 ss
Sukker
0,8 ss
Smør
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Mandelpotetpuré: Skrell mandelpotetene og kok dem møre. Sil av vannet og knus potetene med en visp, tilsett kaldt smør, melk og finhakket hvitløk. Spe med melk til pureen har en fin og luftig konsistens. Smak deretter til med salt og litt dijonsennep.

Trinn 2

Stek entrecôten på middels til varm panne til det pipler kjøttsaft på oversiden. Snu og stek andre siden til det samme skjer der. La biffene hvile. Da er biffen medium stekt.

Trinn 3

Glaserte gulrøtter: Vask og skrell gulrøttene, og del dem i to på langs. Kok i lettsaltet vann, men ikke mer enn 2-3 minutter slik at de beholder en hard kjerne. Sil av vannet. Ha smør, sukker og sitronsaft i en gryte og kok opp. Smak til og juster evt. med mer sukker eller sitronsaft. Deretter vendes gulrøttene forsiktig i glasuren.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender