Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Biff med kremet sjalottløk

Oppskrift på Biff med kremet sjalottløk

Biff er en sikker vinner. Servert med sødmefull, kremet sjalottløk og en smaksrik brokkolipuré blir dette en sjenerøs hovedrett.

Tidsbruk 50 minutter
Inneholder 14 ingredienser
Handlet 453 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Biff

0,8 ss Smør
1,5 fedd Hvitløk med skall
3 kvist Timian
525 g Hel biff av storfe

Brokkolipuré

2,3 ss Smør
0,4 ts Salt
1,5 dl Vann
0,8 stk Brokkoli

Kremet sjalottløk

0,8 ss Smør
2,3 dl Kremfløte
9 stk Sjalottløk i skiver
0,8 dl Hvitvin
0,8 bunt Vårløk

Sjy

3 ss Smør

Del vår Biff med kremet sjalottløk oppskrift


Slik lager du Biff med kremet sjalottløk

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Biffen rulles i grovknust sort pepper og Maldon salt som presses godt inn. Brun den godt rundt det hele i solsikkeolje. Tilsett smør, timian og hele knuste hvitløksfedd mot slutten. Ha alt over i en ildfast form og etterstek ved 170°C til kjernetemperaturen er 56 grader. Ta den ut og la den hvile på et lunt sted i minimum 10 minutter. Kuttes i cm-tykke skiver.

Trinn 2

Kutt sjalottløken i skiver og surr den myk i smør. Tilsett hvitvin og kok helt inn. Ha i fløten og kok til det tykner. Tilsett finsnittet vårløk og smak til med salt.

Trinn 3

Del brokkolien i små buketter. Stilken tas til side. Kok brokkolibukettene i vann under lokk til de er møre, ca. 6 minutter. Sil av kokevannet og ta vare på det. Kjør brokkolien i blender med smør og litt salt. Om den blir for tykk, spe med litt av kokevannet. Smak til med evt. mer salt.

Trinn 4

Smelt smøret nøttebrunt og tilsett all stekesjyen fra biffen.

Trinn 5

Anrett biff i skiver på kremet sjalottløk. Ha en god spiseskje med brokkolipuré ved siden av og topp med tynne skiver skrelt, høvlet brokkolistilk. Øs sjyen over og server.


Dra ned i kalender