Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Biff med home fries

Tidsbruk 45 Minutter
19 Ingredienser
372 Planlagt
Biff med home fries
Klikk og dra
til kalenderen
Enkelt og godt – slik får du biffen servert på et ekte steak house.

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

1,5 pakke
Entrecôte store

Home fries

0,8 pakke
Ferdig middagspotet, Bama
0,8 stk
Løk
0,8 ss
Hakket persille
2,3 ss
Solsikkeolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper
0,8 klype
Kajennepepper

Estragonmajones

0,8 stk
Eggeplomme
1,5 ss
Hakket estragon
0,4 stk
Sitron, evt. lime
1,5 ts
Hvitvinseddik
1,5 dl
Solsikkeolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Hele stekte tomater

3 stk
Tomater
1,5 ss
Olivenolje
1,5 ss
Hvitvinseddik
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Hele stekte tomater: Sett ovnen på 180 °C. Lag et snitt under tomatene og ha på litt olje, eddik og salt. Bak tomatene i ovnen i 40 minutter.

Trinn 2

Homefries: Kutt poteter i terninger. Stek de sammen med en hakket løk i solsikkeolje. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Ha gjerne over hakket persille før servering.

Trinn 3

Estragonmajones: Visp sammen eggeplomme og hvitvinseddik i en skål. Visp deretter inn oljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig. Tilsett hakket estragon og smak til med salt, nykvernet sort pepper og evt. litt presset sitron eller lime. Hvis majonesen blir for tykk, kan du vispe inn litt vann til slutt.

Trinn 4

Stek entrecôten på middels til varm panne til det pipler kjøttsaft på oversiden. Snu og stek andre siden til det samme skjer der. La biffene hvile. Da er biffen medium stekt.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender