Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Biff med home fries

Oppskrift på Biff med home fries

Enkelt og godt – slik får du biffen servert på et ekte steak house.

Tidsbruk 45 minutter
Inneholder 19 ingredienser
Handlet 369 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


1,5 pakke Entrecôte store

Estragonmajones

0,8 klype Salt
0,8 klype Pepper
0,8 stk Eggeplomme
1,5 dl Solsikkeolje
1,5 ts Hvitvinseddik
1,5 ss Hakket estragon
0,4 stk Sitron, evt. lime

Hele stekte tomater

3 stk Tomater
0,8 klype Salt
1,5 ss Hvitvinseddik
1,5 ss Olivenolje

Home fries

0,8 pakke Ferdig middagspotet, Bama
0,8 stk Løk
0,8 ss Hakket persille
0,8 klype Pepper
0,8 klype Kajennepepper
2,3 ss Solsikkeolje
0,8 klype Salt

Del vår Biff med home fries oppskrift


Slik lager du Biff med home fries

Trinn 1

Hele stekte tomater: Sett ovnen på 180 °C. Lag et snitt under tomatene og ha på litt olje, eddik og salt. Bak tomatene i ovnen i 40 minutter.

Trinn 2

Homefries: Kutt poteter i terninger. Stek de sammen med en hakket løk i solsikkeolje. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Ha gjerne over hakket persille før servering.

Trinn 3

Estragonmajones: Visp sammen eggeplomme og hvitvinseddik i en skål. Visp deretter inn oljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig. Tilsett hakket estragon og smak til med salt, nykvernet sort pepper og evt. litt presset sitron eller lime. Hvis majonesen blir for tykk, kan du vispe inn litt vann til slutt.

Trinn 4

Stek entrecôten på middels til varm panne til det pipler kjøttsaft på oversiden. Snu og stek andre siden til det samme skjer der. La biffene hvile. Da er biffen medium stekt.


Dra ned i kalender