Biff med fries og issalat

9 ingredienser
199 planlagt
Biff med fries og issalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Saftig biff med klassiske fries og issalat med blue cheese og bacon kan fort bli en favoritt i sommer!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Konge entrecôte

Fries

1 kg
Melne poteter
4 klype
Salt
6 dl
Solsikkeolje

Issalat med blue cheese og bacon

8 skive
Bacon
1 stk
Isbergsalat
1 boks
Blue cheese dip
150 g
Selbu blå
1 ss
Hakket gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Fries: Skrell potetene og skjær dem i fingertykke strimler. Ha dem oppi en stor bolle med iskaldt vann og sett bollen i kjøleskapet i 2 timer.

Trinn 2

Hel entrecôte: Gni kjøttet inn med havsalt og godt med grovt, nykvernet pepper. Svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Flytt så kjøttet over på indirekte varme, legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Dette vil ta ca. 20-30 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Kjernetemperatur mellom 55°C og 60°C for medium stekt, rundt 50°C for “rå” og rundt 70°C for godt stekt. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6-8 minutter, da beholder kjøttet saftigheten.

Trinn 3

Fries: Ha olje i en stor gryte til oljen står ca. 10 cm opp i gryten. Varm opp til oljen er 150° C – sjekk at temperaturen er riktig med et kjøkkentermometer. Sil vannet av potetene og tørk dem med kjøkkenpapir. Stek potetene i oljen, litt om gangen, til kantene på potetene så vidt er sprø. Legg potetene på tørkepapir og la dem kjøles ned i 30 minutter. Skru av kokeplaten. Varm opp oljen igjen, denne gangen til 180 °C. Stek potetene til de er gylne og legg på kjøkkenpapir. Dryss på salt og server.

Trinn 4

Issalat: Sprøstek baconskivene. La dem renne av på et kjøkkenpapir, avkjøl litt og smuldre dem opp. Del issalathodet i fire båter. Fordel Blue Cheese Dip over salatbåtene, topp med smuldret bacon, smuldret blåmuggost og hakket gressløk.