Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Bidos

Oppskrift på Bidos

Rein og skjær middagslykke. Bidos er en fyldig, samisk reinsdyrsuppe. Tradisjonelt lages denne rustikke retten med litt større kjøttbiter, men strimlet reinskav fungerer også utmerket.

Tidsbruk 40 minutter
Inneholder 10 ingredienser
Handlet 257 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

1 pakke Skavet reinsdyrkjøtt, frossen, REMA 1000
2 stk Gulrot
500 g Poteter
1 stk Løk
200 g Sellerirot

Fra kjøkkenskapet ditt

2 ss Solsikkeolje REMA 1000
2 ss Hvetemel
1 l Hønsebuljong
1 ss Sukkerkulør
0,5 ts Timian, tørket

Del vår Bidos oppskrift


Slik lager du Bidos

Trinn 1

Trinn 1

Del grønnsaker og poteter i biter. Brun reinsdyrskavet i olje i en stor gryte og tilsett grønnsakene og potetene.

Trinn 2

Trinn 2

Bland inn hvetemel, hell over buljongen og kok opp.

Trinn 3

Trinn 3

Tilpass fargen med litt sukkerkulør. Kok til grønnsakene er møre og smak til med salt, pepper og timian.

Serveringsforslag

Server gjerne med flatbrød og tyttebær blandet med crème fraîche. Dryss over friske urter.


Dra ned i kalender