Bidos

Tidsbruk 40 minutter
10 ingredienser
344 planlagt
Bidos
Legg oppskrift
i handlelapp
Rein og skjær middagslykke. Bidos er en fyldig, samisk reinsdyrsuppe. Tradisjonelt lages denne rustikke retten med litt større kjøttbiter, men strimlet reinskav fungerer også utmerket.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Skavet reinsdyrkjøtt, frossen, REMA 1000
2 stk
Gulrot
500 g
Poteter
1 stk
Løk
200 g
Sellerirot
2 ss
Solsikkeolje REMA 1000
2 ss
Hvetemel
1 l
Hønsebuljong
1 ss
Sukkerkulør
0,5 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Del grønnsaker og poteter i biter. Brun reinsdyrskavet i olje i en stor gryte og tilsett grønnsakene og potetene.

Trinn 2

Trinn 2

Bland inn hvetemel, hell over buljongen og kok opp.

Trinn 3

Trinn 3

Tilpass fargen med litt sukkerkulør. Kok til grønnsakene er møre og smak til med salt, pepper og timian.

Serveringsforslag

Server gjerne med flatbrød og tyttebær blandet med crème fraîche. Dryss over friske urter.