Betesalat med appelsin, fetaost og nøtter

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
Betesalat med appelsin, fetaost og nøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
Velbekomme, her har du en enkel og original oppskrift som setter høsten på middagsbordet. Polkabeten minner om rødbeten, men har litt mildere smak. Dessuten setter den en fristende farge på salaten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 dl
Appelsinjuice
2 stk
Appelsiner
200 g
Fetaost
100 g
Hasselnøtter
1 pakke
Rucculasalat, vasket
1000 g
Polkabeter
2 dl
Vann
2 ss
Eddik, 7 %
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell polkabetene (eller andre beter) og skjær dem i 3-4 millimeter tykke skiver. Ha dem i en kjele med appelsinjuice, vann, eddik, olivenolje, salt og pepper. Kok opp under lokk og kok i fem minutter til polkabeteskivene er møre. Legg skivene på et serveringsfat, for å avkjøle, og kok ned kraften til 1 dl. Dette blir dressingen.

Trinn 2

Grovhakk hasselnøttene og stek dem lysebrune i en tørr stekepanne. Hell dem over betene og legg på terninger av fetaost eller salatost. Pynt pent med ruccula, appelsinbiter og hell over den nedkokte kokelaken når den er litt avkjølt. Server gjerne salaten romtemperert. Brød og smør er godt til.

Tips

Det er godt med sprøstekt salami i salaten hvis du føler for litt kjøtt.