Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Betasuppe

Tidsbruk 120 minutter
7 ingredienser
308 planlagt
Betasuppe
Klikk og dra
til kalenderen
Rubbel og bit! Betasuppe finnes i en rekke lokale variasjoner rundt om i landet. Fellesnevneren er at suppen serveres med kjøtt- eller pølsebiter og grønnsaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Svineknoke røkt og saltet
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
1 stk
Sellerirot
1 stk
Kålrot
1 stk
Purre
400 g
Poteter

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skyll og ha svineknoken i en kasserolle. Dekk med vann og kok opp. Skum av. La knoken trekke til den er mør og kjøttet løsner fra beinet, ca. 2 timer.

Trinn 2

Trinn 2

Ta ut kjøttet og skjær det i passe biter. Skrell og skjær gulrøtter, løk, kålrot, sellerirot og poteter i fine terninger. Ha grønnsakene i kraften og kok til det er mørt. Tilsett kjøttet og finsnittet purre. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

I tradisjonelle hardangerbryllup er grønnsakene kuttet ekstra små og kokes hver for seg. Bruk gjerne persillerot i suppen også. Et dryss frisk hakket persille på toppen smaker alltid godt.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender