Bestemors eplekake med kanelkrem

Tidsbruk 60 minutter
13 ingredienser
75 planlagt
Bestemors eplekake med kanelkrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Hva er vel bedre enn bestemors nystekte eplekake med kanelkrem? Her har du hemmeligheten hennes. Vi får vann i munnen bare ved å skrive om den …

Velg antall personer

4 voksne
4 barn

Ingredienser

Eplekake

200 g
Kransekakemasse eller grov marsipan
4 stk
Egg
600 g
Eple, syrlig
50 g
Mandler
100 g
Sukker
200 g
Smør, mykt
100 g
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
1 ss
Kanel, malt

Kanelkrem

2 dl
Seterrømme
2 dl
Kremfløte
2 ss
Sukker
1 ts
Kanel, malt

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 170 grader varmluft. Ha kransekakemasse i en miksebolle og kjør rundt med en håndmikser. Tilsett sukker og pisk godt sammen. Tilsett en og en spiseskje med mykt smør og pisk godt inn. Spe eggene inn i massen, litt om gangen, under pisking. Til slutt siktes hvetemel og bakepulver inn i massen og blandes inn.

Trinn 2

Smør en rund kakeform og dryss den med hvetemel. Skrell epler, stikk ut kjernehuset og del til eplebåter på 1 cm bredde. Bland eplebåtene med malt kanel.

Trinn 3

Ha kakemassen i den smurte kakeformen og dytt inn alle eplebåtene i kakemassen. Dryss kaken med grovhakkede mandler. Stek den i ovnen ved 170 grader varmluft i 45 minutter. Avkjøl på rist.

Trinn 4

Kanelkrem: Bland sammen alle ingrediensene og pisk til en luftig krem rett før kaken skal serveres.

Tips

Fruktene til denne kaken kan varieres med plommer, pærer eller ananas i biter.