Bernaise

Tidsbruk 25 minutter
9 ingredienser
13 planlagt
Bernaise
Legg oppskrift
i handlelapp
Det er smaken av estragon som skiller bearnaise fra hollandaise. Klassisk tilbehør til biff.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

1 stk
Sjalottløk
0.5 dl
Hvitvinseddik
4 stk
Eggeplommer
500 g
Klatret smør
2 ts
Sitronsaft
1 stk
Laurbærblad
2 ss
Hakket estragon
4 stk
Sorte pepperkorn
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp eddik, pepper, laurbær og grovhakket sjalottløk.

Trinn 3

Trinn 3

Klarne smøret ved å varme det forsiktig opp. Smøret vil da skille seg og du bruker kun det gule laget av smøret.

Trinn 4

Trinn 4

Bland eggeplommene med reduksjonen og spe med det klarede smøret. Tilsett hakket estragon.