Bernaise

Tidsbruk 25 minutter
9 ingredienser
25 planlagt
Bernaise
Legg oppskrift
i handlelapp
Det er smaken av estragon som skiller bearnaise fra hollandaise. Klassisk tilbehør til biff.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 stk
Sjalottløk
0,4 dl
Hvitvinseddik
0,8 stk
Laurbærblad
3 stk
Eggeplommer
375 g
Klatret smør
1,5 ts
Sitronsaft
1,5 ss
Hakket estragon
3 stk
Sorte pepperkorn
0,4 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp eddik, pepper, laurbær og grovhakket sjalottløk.

Trinn 3

Trinn 3

Klarne smøret ved å varme det forsiktig opp. Smøret vil da skille seg og du bruker kun det gule laget av smøret.

Trinn 4

Trinn 4

Bland eggeplommene med reduksjonen og spe med det klarede smøret. Tilsett hakket estragon.