Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Bergensk fiskesuppe

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
191 planlagt
Bergensk fiskesuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Grådig go' fiskesuppe! Det finnes utallige varianter av denne herlige retten. Vår versjon lages med sei og strimlede rotgrønnsaker, og med reker for ekstra smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Torskefilet naturell
400 g
Reker frosne løsvekt
3 stk
Gulrot
1 ss
Hvitvinseddik
1 stk
Løk
1 klype
Timian, tørket
200 g
Sellerirot
1 potte
Dill, liten
1 stk
Matfløte
1 dl
Solsikkeolje
2 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin og rens rekene. Kok rekeskallene i vann (8 dl pr 400 g reker) i ca. 3 minutter. Løft ut skallene og kok opp kraften på nytt. Sil evt. kraften ren for skallrester.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt grønnsakene i strimler og ha dem i kraften. La det trekke et par minutter. Tilsett fløte og kok opp.

Trinn 3

Trinn 3

Bland hvetemel og solsikkeolje og rør det inn i suppen, kok til det begynner å tykne. Smak så til med salt, pepper, timian og eddik.

Trinn 4

Trinn 4

Del torskefilet i passe biter og ha det i gryten. La trekke til fisken er ferdig. Ha i reker rett før servering og dryss over med frisk dill.

Serveringsforslag

Server gjerne baguetter med godt smør til.