Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Bergensk fiskesuppe

Oppskrift på Bergensk fiskesuppe

Grådig go' fiskesuppe! Det finnes utallige varianter av denne herlige retten. Vår versjon lages med sei og strimlede rotgrønnsaker, og med reker for ekstra smak.

Tidsbruk 40 minutter
Inneholder 11 ingredienser
Handlet 919 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

1 stk Seifilet frossen Godehav
400 g Reker frosne løsvekt Godehav
3 stk Gulrot
1 stk Løk
200 g Sellerirot
1 potte Dill, liten
1 stk Matfløte Tine

Fra kjøkkenskapet ditt

1 dl Solsikkeolje REMA 1000
2 ss Hvetemel
1 ss Hvitvinseddik
1 klype Timian, tørket

Del vår Bergensk fiskesuppe oppskrift


Slik lager du Bergensk fiskesuppe

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken og rens rekene. Kok rekeskallene i vann (8 dl pr 400 g reker) i ca. 3 minutter. Løft ut skallene og kok opp kraften på nytt. Sil evt. kraften ren for skallrester.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt grønnsakene i strimler og ha dem i kraften. La det trekke et par minutter. Tilsett fløte og kok opp.

Trinn 3

Trinn 3

Bland hvetemel og solsikkeolje og rør det inn i suppen, kok til det begynner å tykne. Smak så til med salt, pepper, timian og eddik.

Trinn 4

Trinn 4

Del seifiletene i passe biter og ha det i gryten. La trekke til fisken er ferdig. Ha i reker rett før servering og dryss over med frisk dill.

Serveringsforslag

Server gjerne baguetter med godt smør til.


Dra ned i kalender