Bergensk fiskesuppe

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
213 planlagt
Bergensk fiskesuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Grådig go' fiskesuppe! Det finnes utallige varianter av denne herlige retten. Vår versjon lages med sei og strimlede rotgrønnsaker, og med reker for ekstra smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Torskefilet naturell
400 g
Reker frosne løsvekt
3 stk
Gulrot
1 ss
Hvitvinseddik
1 stk
Løk
1 klype
Timian, tørket
200 g
Sellerirot
1 potte
Dill, liten
1 stk
Matfløte
1 dl
Solsikkeolje
2 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin og rens rekene. Kok rekeskallene i vann (8 dl pr 400 g reker) i ca. 3 minutter. Løft ut skallene og kok opp kraften på nytt. Sil evt. kraften ren for skallrester.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt grønnsakene i strimler og ha dem i kraften. La det trekke et par minutter. Tilsett fløte og kok opp.

Trinn 3

Trinn 3

Bland hvetemel og solsikkeolje og rør det inn i suppen, kok til det begynner å tykne. Smak så til med salt, pepper, timian og eddik.

Trinn 4

Trinn 4

Del torskefilet i passe biter og ha det i gryten. La trekke til fisken er ferdig. Ha i reker rett før servering og dryss over med frisk dill.

Serveringsforslag

Server gjerne baguetter med godt smør til.